Antena Căutare

3 criterii esențiale în alegerea unei boxe bluetooth performante

Pe lângă autonomia față de fire și surse de alimentare, boxele portabile cu bluetooth garantează și alte avantaje tehnice, ce pot trage o limită clară între un produs de calitate și un device îndoielnic.

Pe lângă autonomia față de fire și surse de alimentare, boxele portabile cu bluetooth garantează și alte avantaje tehnice, ce pot trage o limită clară între un produs de calitate și un device îndoielnic.

Despre 3 dintre cele mai importante criterii de alegere a unei boxe portabile cu bluetooth vorbim în rândurile de mai jos:

1. Calitatea redării

Muzica ocupă cea mai mare pondere în preferințele de ascultare ale unui utilizator, urmată de radio, podcasturi sau audiobooks. Însă din cauza dimensiunilor reduse ale acestor device-uri cu bluetooth, nu se pot ridica la standardele pe care un sistem audio profesional le impune.

Articolul continuă după reclamă

De ținut minte: dacă diametrul unei boxe portabile este mai mic de 6 centimetri, atât frecventele joase cât și cele înalte vor avea de suferit. Calitatea redării unei boxe are legătură cu dimensiunea spațiului în care va fi amplasată. Așadar, o boxă bluetooth de 10W este suficientă pentru a acoperi cu un sunet clar o încăpere spațioasă, însă pentru exterior, vei avea nevoie de o boxă cu o putere mai mare - aproximativ 20W.

2. Conectivitatea

Pentru un sunet de cea mai bună calitate, trebuie să optezi pentru un boxă portabilă compatibilă cu tehnologia Bluetooth 3.0, sau chiar cu o tehnologie superioară. Compatibilitatea prin tehnologia High Speed este tot un criteriu de alegere al boxei portabile. Pentru a afla mai multe despre compatibilitatea pe care produsul respectiv o oferă, citește cu atenție specificațiile tehnice.

De exemplu, în cazul în care o boxă portabilă este compatibilă Bluetooth 3.0 + HS (High Speed), asta înseamnă că device-ul vine cu un canal radio separat, printr-un salt la 24Mbps. Ca o mică paranteză, vechea tehnologie Bluetooth 2.1 asigura un transfer de doar 2.1Mbps, o limită ce impunea compresia agresivă a sunetelor emise.

Protocolul Bluetooth folosește codecul SBC, “vinovat” pentru cele mai multe probleme din trecut, cu care se confrunta calitatea audio. În prezent, opțiunea aptX (prezentă de altfel pe majoritatea echipamentelor cu Bluetooth de ultimă generație), îmbunătățește parametrii de compresie și analiză psiho-acustică.

3. Portabilitatea

Boxa ta portabilă nu își va găsi prea curând locul pe un raft din living sau pe noptiera de lângă pat. Este un produs ușor de transportat în ghiozdan, deci expus unei liste întregi de medii ostile pentru componentele sale. Sistemul de protecție al boxelor cu bluetooth trebuie să te intereseze la fel de mult, înainte de a face decizia de cumpărare.

Factori externi ce pot da peste cap funcționabilitatea unei boxe portabile cu bluetooth:

  • Precipitațiile - ploile ocupă fără discuție primul loc al podiumului)
  • Nisipul - o boxă bună îți va face zilele de plajă mult mai frumoase, dar mare atenție la contactul acesteia cu microparticulele de nisip, nu doar de pe sol, ci și din aer.
  • Șocurile puternice - la un party, siguranța device-urile pentru muzica stă întotdeauna sub semnul incertitudinii, mai ales în spatii mici și aglomerate.

Așadar, varianta perfectă este un model de boxă portabilă cu o carcasă suficient de rezistentă, pentru siguranța sistemului intern, dar care să permită în același timp o emisie bună a frecvențelor. În cazul în care boxa cu bluetooth este expusă mediilor cu nisip sau noroi, trebuie să fie prevazută cu o carcasă sau un grilaj de protecție, ce arată ca o mini cușcă din metal. Există și boxe cu proprietăți submersibile, ce vor rezista în cazul unei scufundări în apă.

Așadar citește cu atenție specificațiile tehnice al oricărui produs pe care îl cumperi de pe net, pentru că așa le poți rapid deoparte pe cele ce îndeplinesc criteriile tale de alegere. Astfel, îți va fi mult mai ușor să poți alege ulterior device-ul potrivit.

5 Gadget-uri utile fiecărui adolescent... Pompe de căldură sol-apă. Merită investiția?...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x