- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Romania, alaturi de alte state din Uniunea Europeana, detine o industrie diversificata, cu varii domenii de activitate. Fiecare domeniu, in functie de specificul activitatii, presupune niveluri diferite de siguranta a angajatilor.
Pentru acest lucru, dar si pentru alinierea la standardele europene, este recomandat sa punem la dispozitia angajatilor echipamente de protectie de cea mai buna calitate. De exemplu, cei care activeaza in domeniul Drumuri si Poduri sunt nevoiti sa poarte veste reflectorizante, manusi si casti de protectie. Similar, muncitorii de pe santier, instalatorii si electricienii au salopete de lucru adecvate conditiilor, care previn si reduc gravitatea accidentelor de munca.
Astfel, chiar daca aceste echipamente de protectie difera ca aspect si componente, ele trebuie purtate atat de ingineri, arhitecti si constructori (casti de protectie speciale), cat si de chimisti, laboranti sau chiar bucatari (halate sau sorturi). De altfel, industria HoReCa si industria alimentara au foarte mult de castigat in urma achizitionarii de echipamente de protectie, avand nevoie, dupa caz, de sorturi si bonete pentru patiseri sau bucatari, chelneri sau barmani. De asemenea, personalul serviciilor de curatenie, dar si agricultorii sau mecanicii auto au nevoie de echipamente de protectie, sub forma manusilor sau salopetelor speciale, atat pentru pastrarea igienei la locul de munca, cat si pentru a preveni accidentarile.
Cu toate acestea, inainte de a achizitiona echipamente de protectie pentru lucratorii sai, un angajator va trebui sa ia in calcul o serie de factori ce tin de calitatea articolelor vestimentare alese. Astfel, pentru a investi inteligent, pe termen lung, echipamentele de protectie alese trebuie sa indeplineasca aceste 3 criterii importante:
1. Sa fie confectionate din materiale confortabile
Cand vorbim de confort, facem referire atat la cel termic, cat si la mobilitate, factori esentiali in productivitatea oricarui angajat, indiferent de domeniul de activitate. De exemplu, in sezonul cald se recomanda poliesterul, in special pentru echipamente de protectie folosite in exterior, deoarece acest material nu retine umezeala. Bumbacul, in schimb, ofera mobilitate sporita, fiind un material excelent pentru echipamente de protectie.
2. Sa fie durabile si rezistente
Conditiile din diverse domenii de activitate, fie ele extreme sau nu, contribuie la uzura uniformelor si echipamentelor de lucru. De asemenea, acestea se pot pata foarte usor, atat in mediul exterior, cat si in cel interior. Din aceste motive, trebuie ca echipamentele de protectie alese sa fie confectionate din materiale rezistente la spalari repetate. Printre cele mai indicate materiale in acest sens sunt bumbacul natural, tercotul si poliesterul, care beneficiaza de o rezistenta sporita la actiunea factorilor externi.
3. Sa aiba parte de certificare Rocert
Pentru a beneficia de garantia calitatii, dar si de respectarea normelor in vigoare, este bine sa orientam catre certificarea Rocert, in special pentru echipamentele destinate industriei grele. Astfel, Kronos, companie romaneasca cu peste 25 de ani de experienta in domeniu, produce la comanda echipamente de protectie, in conformitate cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008, atestate de catre Societatea Romana pentru Certificare Rocert in domeniul confectionarii de haine de lucru. De aceea, pentru a beneficia de produse de calitate, la un pret competititiv, viziteaza cu incredere site-ul www.Kronos.ro!