- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Poliţia atrage atenţia utilizatorilor serviciului de mesagerie WhatsApp asupra faptului că pe acest serviciu a fost lansată o campanie de phishing, al cărei scop este acela de a obţine date de la utilizatori. Sute de utilizatori ai programului au primit un mesaj prin care sunt informaţi că aplicaţia nu va mai fi gratuită decât dacă activează un link, în aceste condiţii utilizatorii fiind sfătuiţi să nu acceseze link-ul.
”Aplicaţia WhatsApp va costa 0,01S pentru fiecare mesaj trimis. Trebuie să confirmaţi profilul pentru a continua să îl utiliaţi GRATUIT! Activaţi profilul dvs. aici” este mesajul, însoţit de un link primit de mii de utilizatori ai serviciului de mesagerie WhatsApp în ultimele zile şi distribuit de către foarte mulţi dintre ei prietenilor şi cunoştinţelor cu care sunt conectaţi prin serviciu.
Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează, printr-un comunicat dat publicităţii joi, că este vorba despre o campanie de phishing al cărei scop este acela de a obţine date de la utilizatori, poliţiştii recomandând ca mesajele să fie ignorate şi linkul să nu fie accesat.
”CERT-RO a emis o avertizare pe utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Aceştia sunt vizaţi de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obţină credenţialele lor printr-o metodă de “validare” a datelor. Mai precis, victima primeşte un mesaj prin care i se cere “verificarea” datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Se recomandă ignorarea unor asemenea mesaje şi, în special, evitarea accesării link-urilor pe care le conţine!”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de IPJ Dâmboviţa.
Poliţiştii le recomandă utilizatorilor să nu dea niciodată click pe un link sau pe o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat şi să îl şteargă imediat, să nu acceseze pagini web care conţin greşeli gramaticale, greşeli de ortografie sau cu rezoluţie mică şi să instaleze o soluţie antivirus dacă au la dispoziţie un astfel de program.
Tehnologia salvează vieți! Doi pescari, salvați de la moarte de un iPhone!...