Decizia de acum doi ani a Apple nu a fost făcută publică şi arată măsura în care Apple a dorit să ajute autorităţile americane de aplicare a legii şi agenţiile de informaţii, chiar dacă adoptă o poziţie fermă în disputele legale cu guvernul, prezentându-se drept o apărătoare a datelor şi informaţiilor clienţilor.
Conflictul de lungă durată între investigatorii îngrijoraţi de securitate şi companiile care doresc să protejeze confidenţialitatea datelor utilizatorilor a revenit în centrul atenţiei publice săptămâna trecută, când procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a cerut public Apple, fapt neobişnuit, să deblocheze două iPhone-uri utilizate de ofiţerul de aviaţie saudit care a împuşcat mortal trei americani la baa navală Pensacola, luna trecută.
Preşedintele american Donald Trump a intervenit şi el în acest caz, acuzând Apple pe Twitter că refuză să deblocheze telefoanele folosite de ”ucigaşi, traficanţi de droguri şi alţi infractori violenţi”.
Senatorii republicani şi democraţi au avut un ton similar în timpul unei audieri din decembrie, avertizând că vor adopta o legislaţie împotriva criptării totale, referindu-se la dovezi nerecuperabile legate de infracţiuni împotriva copiilor.
De fapt, Apple a predat backup-urile din iCloud ale datelor de pe iPhone-urile din cazul Pensacola şi a respins caracterizarea că ”nu a oferit o asistenţă substanţială”.
În spatele scenei, Apple a oferit FBI ajutor, care nu are legătură cu anumite probe specifice.
Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze modul în care compania gestionează problema criptării sau orice discuţii avute cu FBI.
Oficialii FBI nu au răspuns solicitărilor de comentarii sau orice discuţii avute cu Apple.
Sursa : news.ro
Urmaşul iPhone SE ar putea fi lansat în martie... Windows10, probleme de securitate. A fost descoperit un BUG care ar fi putut afecta 900 de milioane de computere...