Ca si ceilalti membri ai familiei, Palevo.DP contine o componenta backdoor, care permite accesul nestingherit al atacatorilor de la distanta la calculatorul infectat. Astfel, atacatorii pot instala alte aplicatii malware si lansa campanii spam sau alte actiuni ofensive asupra altor sisteme.
Familia Palevo este capabila sa intercepteze parola si alte date sensibile introduse in browser-ele Firefox si Internet Explorer, ceea ce il face foarte riscant in cazul celor care isi fac cumparaturile online.
Mecanismul de raspandire compromite si mediile de stocare externe, de exemplu memorii USB, pe care creaza fisiere autorun.inf care duc catre copia viermelui. Atunci când dispozitivul de stocare portabil este introdus intr-un alt calculator neprotejat cu functia Autorun activata, sistemul este infectat automat.
Viermii din familia Palevo afecteaza de asemenea toti utilizatorii platformelor de partajare fisiere in retea (P2P), precum Ares, BearShare, iMesh, Shareza, Kazaa, DC++, eMule si LimeWire prin integrarea unui cod malitios in fisierele partajate.
Pe scurt: NU da click pe linkuri ciudate venite de la prietenii tai!
Vrei sa joci fotbal la Campionatul Mondial din Africa de Sud?... Un milion de iPad-uri vandute in doar o luna!...