Smartwatch-urile reprezintă o tehnologie relativ nouă, cu care publicul larg nu s-a acomodat încă. Prin urmare, cei mai tineri dintre noi au găsit moduri interesante de a o exploata.
Studenții de la o facultate de medicină thailandeză au fost prinși folosind camere-spion, conectate la smartwatch-uri, cu scopul de a copia la examene. Camerele erau integrate în ochelari, pentru a captura subiectele și a le transmite mai departe. Răspunsurile erau „livrate” direct pe smartwatch. Chiar dacă nu e tocmai etic să procedezi așa, adevărul e că e ușor să te strecori: majoritatea ceasurilor inteligente arată exact precum ceasurile normale, au un ecran mic și sunt șanse mari ca profesorul să nu observe ceva bizar la ele. Tentativa de trișare a fost comparată cu dramele hollywoodiene clasice cu spioni și a fost demascată de Arthit Ourairat, rectorul Rangsit University, care i-a demascat pe studenți chiar pe propria pagină de Facebook.
Anul trecut pe vremea asta, universitățile au început să interzică la nivel global ceasurile la examene, chiar dacă nu sunt inteligente. Mai multe universităţi din SUA au confirmat acest lucru, precum și faptul că nu se va face nici un fel de distincţie între ceasuri clasice şi modele inteligente, pentru simplul fapt că nu ar fi eficient. Este mult mai rapid să obligi studenţii să-şi dea jos ceasurile de la mână înainte de a intra în sala de examen, decât să analizezi fiecare model în parte pentru a vedea dacă are sau nu funcţii smart. Această decizie a fost luată după ce diverşi profesori au ajuns la concluzia este foarte uşor să cauţi ceva pe internet prin intermediul unui smartwatch şi că unele modele permit redactarea şi citirea de mesaje scurte. Până şi Universitatea de Stat din Londra (London’s City University) a implementat un astfel de sistem.
Vezi metoda prin care se poate copia fără emoții