Cele mai utilizate suporturi pentru telefoanele mobile sunt, conform specialiştilor, cele cu magnet. Aceştia, însă, trag un puternic semnal de alarmă şi recomandă şoferilor să încerce să le evite pe cât de mult posibil. Motivul?
Puţină lume ştie, însă, că un magnet puternic poate afecta un smartphone, mai ales pe o perioadă medie sau mare de timp.
De exemplu, un magnet foarte puternic poate magnetiza, în timp, componentele metalice din interiorul smartphone-ului. Acestea vor acţiona şi ele ca magneţi mai slabi. Astfel, un sistem de prindere auto cu magnet va deregla, în timp, o componentă importantă a dispozitivului mobil: magnetometrul. Acesta este folosite de aplicaţii - precum Google Maps, Waze, cele compas sau jocuri - pentru a stabili în ce direcţie te îndrepţi, scriu cei de la go4it.ro.
Dacă piesele din telefon s-au magnetizat la rândul lor, calibrarea precisă a compasului va fi imposibilă. Iar asta nu este totul. Magneţii puternici, precum cei din sistemele de prindere auto, pot afecta sistemele de stabilizare optică ale camerelor de pe smartphone-uri.