Dacă ești fumător și îți dorești să te bucuri de o altfel de experiență a fumatului, a venit momentul să descoperi IQOS, dispozitivul electronic dezvoltat de Philip Morris International, care încălzește tutunul în loc să îl ardă (prin tehnologia heat-not-burn), oferindu-ți satisfacția gustului de tutun adevărat. Spre deosebire de țigările clasice, IQOS te scapă de problema scrumului și a fumului neplăcut, ceea ce înseamnă că este mai puțin deranjant pentru fumătorii adulți și pentru cei din jurul lor.
Mai mult decât atât, FDA (Administrația Alimentelor și a Medicamentelor din Statele Unite ale Americii), instituția care se ocupă de reglementarea și protejarea normelor de sănătate publică, le-a oferit acum celor de la Philip Morris aprobarea de a comercializa dispozitivele IQOS în Statele Unite, după un riguros proces științific de evaluare, care a durat aproximativ doi ani.
În urma analizei făcute, FDA a stabilit că producerea și vânzarea dispozitivelor IQOS corespund normelor de sănătate publică. Acestea eliberează în aer mai puține substanțe toxice decât în cazul arderii tutunului, oferind o alternativă mult mai bună la fumatul tradițional.
În plus, IQOS generează un aerosol care are un conținut de nicotină similar celui din țigările clasice, ceea ce ușurează tranziția celor care încep să folosească acest dispozitiv. Astfel, fumătorii se pot bucura de aroma autentică a tutunului, dar și de o experiență mult mai plăcută a fumatului, scăpând de problema scrumului și a fumului persistent.
Odată cu această decizie luată de FDA, Philip Morris International face un pas înainte în ceea ce privește crearea unui viitor fără fum, IQOS având deja 7.3 milioane de utilizatori la nivel global. La începutul lui 2019, compania a dat startul unei noi inițiative - anul unsmoke - un îndemn pentru fumătorii care își doresc să facă o schimbare și să treacă la o variantă fără fum. Obiectivul lor a fost susținut și de Jacek Olczak, Chief Operations Officer Philip Morris International, care a declarat următoarele:
„Există mulți oameni și organizații care continuă să se preocupe de o luptă ideologică. Controversa pe care o generează creează confuzie în rândul fumătorilor, astfel încât cei sceptici devin rapid cei mai mari susținători ai fumatului tradițional. Consecința acestei confuzii este că oamenii continuă să fumeze țigări convenționale, ale căror efecte dăunătoare sunt bine cunoscute. Firesc ar fi să ne îndepărtăm de ideologie și să ne îndreptăm către un scop comun: eliminarea fumului din lume și încurajarea celor 1,1 miliarde de fumători să schimbe țigările cu o alternativă mai bună, atunci când ei nu renunță.”
Sursa foto: Shutterstock.com