Live acum
Prime Time 20:00iUmor extraViral

5 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o tema de blog

5 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o tema de blog

Crearea si dezvoltarea unui blog reprezinta un angajament serios de timp si efort, iar alegerea temelor potrivite pentru articole joaca un rol esential in reusita acestuia. Spre deosebire de clasicele advertoriale SEO, utilizate frecvent pentru promovare, articolele de blog trebuie sa contina informatii cu adevarat valoroase pentru cititori. Ce inseamna acest lucru?

In principal, delimitarea de stricta prezentare a beneficiilor produselor comercializate sau a serviciilor prestate. Focusul continutului pentru blog trebuie sa fie reprezentat de experienta pe care acesta o ofera vizitatorului. Pentru aceasta, trebuie sa incepi cu alegerea temelor potrivite pentru atingerea scopului propus. Iata principalele lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a alege corect temele pentru blogul tau.

Cum alegi titlul unui articol de blog

Titlurile articolelor de blog reprezinta primul lucru cu care cititorul intra in contact, motiv pentru care acestea trebuie sa fie relevante si atractive. Indiferent cat de bun este continutul articolului scris, daca titlul acestuia nu atrage cititorul, este putin probabil ca acesta sa il citeasca.

In plus, este esential ca titlurile articolelor de blog sa includa cuvinte sau expresii cheie cu volume mari de cautari, intrucat acestea indica interesul audientei pentru subiectul tratat in materialul respectiv.

Teme de interes pentru audienta

Titlurile, in sine, reprezinta cea mai buna reclama pe care o poti face articolelor pe care le creezi pentru audienta ta. Le poti scrie sub forma unui enunt sau a unei interogatii, in functie de subiect si abordare, tinand insa cont intotdeauna de ceea ce capteaza atentia audientei.

  • Un titlu prin care faci o promisiune cititorilor seteaza de la inceput asteptarile acestora privind avantajele de care vor beneficia, intr-un interval de timp scurt: Cum sa inveti SEO in 10 zile.
  • Un titlu alcatuit dintr-o interogatie puternica va pune pe ganduri cititorii, care vor dori sa descopere ce pot face in situatia respectiva: Stii cum sa adopti un stil de viata sanatos, chiar si atunci cand ai un program incarcat?
  • Un titlu alcatuit dintr-o afirmatie convingatoare, confirmata de specialisti in domeniu, care au testat instrumentele prezentate, va spori curiozitatea si nivelul de incredere a cititorului in informatiile prezentate: 7 metode de promovare utilizate de cele mai renumite companii.

Utilizarea cifrelor impare in titlu

Intrucat numerele impare sunt usor de vizualizat si memorat, este recomandata utilizarea acestora in titlurile pe care le alegi pentru articolele de blog. In plus, acestea indica un material care contine informatii concise, clare si utile pentru cititori. Acestia isi vor seta astfel asteptari clare cu privire la ceea ce vor descoperi in continutul articolului.


De ce sa incluzi expresii call-to-action in titlu

Expresiile call-to-action indica, prin definitie, chemarea la actiune a audientei, indicandu-i ce sa faca in continuare, pentru a-si atinge scopul propus.

  • Un titlu alcatuit dintr-o problema si solutia acesteia atrage atentia cititorului interesat sa rezolve problema respectiva, cu care el insusi se confrunta. Astfel, acesta va fi interesat sa descopere cat mai repede informatiile din articol: Anxietatea cauzata de stres - Lista cauzelor pe care trebuie sa le elimini acum din viata ta.
  • Un titlu care include o situatie jenanta si o solutie inedita prin care rezultatele negative pot fi evitate atrage atentia cititorilor dornici sa evite cu orice pret situatiile respective. In plus, atunci cand titlul indica solutii inedite, oferite de specialisti, interesul cititorului de a le descoperi din continutul articolului va creste considerabil: Cum sa eviti esecul afacerii tale - Secretele unui antreprenor de succes.

Continut valoros pentru cititori

Atunci cand audienta gaseste ceea ce cauta pe blogul tau, aceasta va reveni in mod constant pentru a afla informatii noi, in care are incredere. Din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca scrii despre ceea ce vizitatorii site-ului tau vor sa descopere si ca le oferi acestora informatii valoroase despre subiectele de interes.

Indiferent daca tu esti persoana care scrie articolele de blog sau apelezi la un colaborator cu experienta, asigura-te ca se acorda atentia cuvenita acestor cinci lucruri importante pentru reusita blogului tau.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-woman-apple-hotel-5329/