Căutare Live

Hologramele, mai aproape de realitate prin tehnologia True 3D

Mesajele holografice, pe care le vedeam in trecut doar in filme de genul Razboiul Stelelor, sunt pe cale sa devina realitate printr-o noua tehnologie sosita direct din Japonia.

Este vorba despre True 3D, care are la baza o tehnologie mai veche, dezvoltata de AIST și Universitatea Keio in anul 2006. Acest nou sistem de proiecție poate fi folosit pentru a prezenta imagini fara a fi nevoie de un ecran.

Sistemul functioneaza prin concentrarea unei raze de laser care agita plasma prezenta in oxigenul si nitrogenul din aer, permitandu-i astfel sa afiseze imaginile holografice. Potrivit Ubergizmo.com, imaginile proiectate in acest fel pot prezenta obiecte 3D care par ca plutesc.

In acest moment, sistemul creeaza aproximativ 50.000 puncte pe secunda si are un frame rate de 10-15 FPS, insa cercetatorii japonezi incearca sa o aduca la 24-30 FPS. Deocamdata, imaginile sunt doar monocromatice, de culoare verde, insa imaginile colorate pot fi de asemenea create cu ajutorul laserelor albastre si rosii.

Sursa: Antena3

FOTO: ubergizmo.com

Nokia 701: golul de onoare... Apple: Playerele iPod Nano sunt periculoase pentru sanatate...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri