IBM a inventat cipul care imita creierul uman

Compania IBM a pus la punct un cip revolutionar care imita comportamentul creierului uman, permitand computerelor sa invete din experientele trecute, sa elaboreze ipoteze si sa formuleze concluzii pe baza rezultatelor obtinute.

Computerele construite cu aceste cipuri nu vor fi programate la fel ca PC-urile traditionale. Aceste computere trebuie mai degraba sa invete din experientele lor, sa gaseasca corelatii, sa elaboreze ipoteze si sa isi aminteasca, sa formuleze concluzii pe baza rezultatelor, imitand astfel flexibilitatea creierului uman


Conform profesorului de stiinte neuronale de la Universitatea New York, Anthony Movshon, inginerii de la IBM incearca sa introduca in noul cip acelasi tip de flexibilitate pe care o are creierul uman atunci cand trebuie sa se adapteze.

"Intr-un computer, conexiunile dintre diversele elemente ale unui circuit sunt fixe, iar programele sunt acelea care variaza. In creierele noastre, conexiunile dintre diversele elemente si circuite sunt modulabile", a explicat Movshon.

Doua prototipuri pentru acest cip au fost deja fabricate si sunt in curs de a fi testate. Ambele au fost gravate cu fire metalice subtiri de 45 de nanometri, pe siliciu izolant si contin echivalentul a 256 de neuroni.


Foto: honeylight.co.uk

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri