Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Nokia a prezentat noi modele de smartphone-uri: Lumia 920 si Lumia 820, cu soft Windows

Nokia a prezentat miercuri la New York doua modele noi de smartphone-uri: Lumia 920 si Lumia 820, amandoua avand sistem de operare Windows Phone. Producatorul finlandez spera sa recastige astfel clientii pe care i-a pierdut in favoarea iPhone si a telefoanelor cu sistem Android.

Cea mai impresionanta trasatura a modelului Lumia 920 este camera foto de 8,7 megapixeli, cu lentile mobile care folosesc soft de stabilizare a imaginii. Ecranul are 4,5 inci (11 cm). Telefonul se poate incarca wireless si poate reda muzica timp de 67 de ore.

Nokia Lumia 820 are in schimb un ecran de 4,3 inci si o camera foto de 8 megapixeli, fara softul optic, a spus directorul general al Nokia, Stephen Elop, intr-o conferinta de presa la New York. Procesul de incarcare este simplificat, astfel ca este de ajuns sa ii atasezi telefonului o carcasa speciala si sa il pui pe un suport wireless si acesta se incarca singur. Poate sta in standby 330 de ore.

Firma finlandeza are un mic avans in fata competitorilor sai, deoarece a reusit sa isi prezinte noile modele inaintea celor doi mari rivali. Amandoua modele Nokia Lumia vor fi lansate in al patrulea trimestru din 2012.

Recomandari