Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Potrivire după gene. Tinder-ul care îți găsește partener în funcție de ADN

Cercetătorul George Church, de la Universitatea Harvard, intenționează să împiedice utilizatorii să aibă copii cu boli ereditare grave folosind aplicația de întâlnire Tinder.

Tinder cu ADN

https://pixabay.com/

Jocul de-a Dumnezeu este unul dintre obiectivele pe care mulți cercetători vor să-l joace. Ultima încercare vine din mâna profesorului George Church, profesor la Universitatea Harvard.

Cercetătorul a lansat un nou și controversat proiect în care dezvoltă o aplicație de întâlnire, dar folosind genetica pentru a face compatibititățile. Într-un interviu acordat rețelei CBS, Church dezvăluie că laboratorul său „lucrează pentru ca oamenii să fie imuni la toate virusurile, să elimine bolile genetice și să inverseze procesul de îmbătrânire”.

Cercetătorul american a lansat peste 35 de startup-uri, iar cel mai recent proiect este o aplicație de întâlnire care compară ADN-ul și elimină coincidențele care ar avea ca rezultat un copil cu o boală moștenită. „Nu ai descoperi cu cine nu ești compatibil. Vei descoperi cu cine ești compatibil ”, spune Church. Aplicația care imită Tinder-ul este denumită DigiD8, va fi disponibilă „probabil în curând”, explică Church pe site-ul laboratorului său de la Universitatea Harvard.

Planul dubioasă este să perceapă aproximativ 45 de euro pe lună pentru fiecare utilizator al aplicației, cu analiza genetică inclusă , publicată miercuri de revista MIT Technology Review.

Recomandari