Sony intra pe smartphone-uri cu Firefox OS in… 2014

Cu cateva telefoane deja anuntate, Firefox OS s-ar putea sa fie un relativ succes. Din pacate, intr-o lume guvernata de Samsung si Apple, celor de la Mozilla le trebuie mai mult.

Si pentru ca Mozilla avea nevoie disperata de un producator care sa fie serios cu platforma, Sony a anuntat oficial ca imbratiseaza dezvoltarea de terminale cu Firefox OS. Singura problema mai ramane ca aceste planuri se vor materializa in… 2014.

In cadrul anuntului unui parteneriat intre Sony Mobile si operatorul Telefonica, ambele companii s-au angajat la cateva lucruri importane. In primul rand, pe parcursul contractului de mai multi ani, Telefonica va avea in magazine toate smartphone-urile noi importante de la Sony. In al doilea rand, Sony va colabora indeproape cu noul partener pentru a perfectiona pana in 2014 un terminal cu Firefox OS.

,,O colaborare, din punct de vedere tehnic, implica o echipa de oameni care se ocupa de dezvoltarea unui terminal care sa ruleze Firefox OS, platforma mobila open source a celor de la Mozilla.” Bob Ishida, directorul Sony Mobile, a fost foarte deschis in a vorbi de planurile de viitor ale diviziei pe care o conduce. ,,Inginerii nostri lucreaza acum cu Firefox OS Mobile si HML5, tehnologii in permanenta evolutie care demonstreaza un potential foarte mare. In plus, continuam sa lucram cu operatorii nostri parteneri, inclusiv Telefonica, la un proiect aflat in dezvoltare, cu ambitia de a aduce un produs pe piata in 2014.

Citeste AICI continuarea articolului!

Ultimele știri