Steve JobsSchools: “iPadizarea” scolilor in Olanda

Olandezii au deja parte de ceea ce se cheama “Steve JobsSchools”, o serie de scoli cu sistem complet nou ca structura si abordare.

Asadar, in Olanda scoala se digitalizeaza total, intreaga programa scolara traditionala va trece prin procesul de “iPadizare”. Pornind de la manuale si stilul de predare, pana la structura cursurilor si obligatiile elevului la scoala, noile institutii de invatamant se vor caracteriza prin formula “gandirii diferite” (think different).

Ieri au fost deschise 11 astfel de Steve JobsSchools care renunta la metoda traditionala de invatare, in favoarea unei linii educationale centrate pe iPad si pe individ, scrie Electronista.com. Noile institutii functioneaza in orasele Amsterdam, Breda, Almere, Heenvliet si Emmen, cu o scoala “centrala” in Sneek. In Breda si Sneek, iPad va fi folosit la toate nivelurile de invatamant.

In noile institutii Steve JobsSchools, fiecare elev va avea un iPad, profesorii vor folosi de asemenea iPad-uri, proiectand continutul ecranului pe table virtuale. Se va lucra atat cu documente realizate in prealabil, cat si cu aplicatii. Elevii vor putea studia lucrurile care ii intereseaza in mod deosebit, intr-un ritm propriu. Initial, aproximativ 1.000 de elevii cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani vor putea fi scolarizati in Steve JobsSchools.

Citeste AICI continuarea articolului!

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri