6 motive pentru care te doare capul

De cate ori n-ati resimtit o durere crunta de cap din cauza oboselii, a stresului sau dupa ce ati baut mai multe pahare de vin?

Dar acestea nu sunt singurele cauze care conduc la nesuferitele cefalee.

1. O sedinta la coafor

In timpul spalarii parului la coafor, esti nevoita sa tii capul dat pe spate, iar gatul sta alungit in mod nefiresc, activandu-se un nerv care genereaza durerea de cap. Cum cefaleea apare, de obicei, la doua zile dupa vizita la salonul de infrumusetare, aceasta cauza este ignorata de cele mai multe ori. Durerea de cap poate fi provocata si de vorbitul la telefon tinand aparatul intre umar si ureche. Pentru a evita aceasta problema este recomanat sa folositi handsfree.

2. Coada stramta

Va aduceti aminte de coditele pe care trebuia sa vi le faceti inainte sa plecati la scoala. Parca simtiti si acum durerea de pe pielea capului. Acelasi lucru se poate intampla si acum. Daca va strangeti prea strans parul intr-o coada la spate sunt afectate tesuturile de la suprafata scalpului. La fel se intampla si daca purtati palarii sau bentite stramte. Durerea se instaleaza dupa cateva ore si este de tip pulsatil.

3. Alergatul pe banda

Daca la cateva secunde dupa inceperea alergarii pe banda resimtiti dureri de cap, exista si o explicatie. Presiunea din vasele de sange din cap creste, iar acestea incep sa se dilate. Daca durerea persista, este recomandat sa schibati banda cu piscina sau sa luati antiinflamatorii cu 30 de minute inainte de inceperea exercitiilor fizice.

4. Stranutatul

Atunci cand stranutati, tusiti sau suflati nasul se acumuleaza presiune in creier, ceea ce poate conduce la o durere resimtita in spatele capului. Aceasta este acuta, ascutita, pulsatila si poate dura pana la cateva minute.

5. Aditivii alimentari

Unii atidivi alimentari si conservanti sporesc afluxul de sange spre creier si astfel se poate instala durerea. Tiramina, unul dintre aditivii alimentari care provoaca dureri de cap, se gaseste in produsele care au fost conservate prin afumare, murare, marinare sau fermentare.

6. Dusurile fierbinti

Durerea apare din princina diferentelor de temperatura care afecteaza tensiunea arteriala, inclusiv la nivelul craniului. Durerea resimtita in zona fruntii este ascutita si atinge punctul culminant la un minut de la declansare. Aceleasi efecte le pot avea inotul in apa rece sau consumul de inghetata.

Citeste si Sfatul Parintilor!

Foto: pacificmigraine.org

Ultimele știri