A venit vara. Cumpără un purificator de aer anti-polen și alergii

În prezent tot mai multe persoane tinere se confruntă cu alergii. Alergiile pot fi diverse și se pot raporta la cantitatea ridicată de noxe în aer, emanate de către activitățile antropice sau de cele umane, cât și de creșterea poluării ambientale care afectează inclusiv ciclul de viață al plantelor, animalelor, cât și viața oamenilor.

A venit vara. Cumpără un purificator de aer anti-polen și alergii

Cei mai afectați de alergii sunt în special copiii, datorită stilului de viață din prezent, dar și din cauza stilului de viață al părinților, în special al mamelor, în timpul sarcinii. Există numeroase boli ereditare care totodată ele se transmit la făt cauzând scăderea sistemului imunitar și respectiv, intoleranța la diferiți alergeni.

În același timp, la fel de afectați de alergii sunt și persoanele în vârstă sau cei care se confruntă cu probleme respiratorii. Corpului îi este foarte greu să combată poluarea din mediu și interacțiunile din mediile de viață, de aceea se recomandă o atenție deosebită la mediile în care ne petrecem timpul. Atenția ar trebui sa cadă nu doar asupra mediului extern, cât și la nivel intern, în locuințe, acolo unde prin simpla aerisire a casei pot pătrunde numeroase noxe în concentrații mici sau mai mari, care se adună și pun presiune asupra organismului.

Umidificator si purificator Clean Air Optima CA603new, 38 W, 5 L aer clean air optima (Negru) = 519 lei

Purificator de aer Sharp KC-G60EU-W, Acoperire pana la 50 mp, Filtru HEPA, Nivel zgomot 24dB (Alb) buna viteza hepa = 3699 lei

Primăvara-Vara este de altfel cel mai periculos sezon în materie de alergii, deoarece insectele participă la polenizare, plantele dau naștere la mugurii plantelor ce au să ne aducă pe mese flori și fructe. Pe lângă cei care suferă de astfel de alergii, se mai adaugă și persoanele sensibile la părul sau saliva de animale, la diferite alimente sau chiar și la anumite surse de apă.

Cum prevenim alergiile de primăvară-vară

Principala greșeală pe care o comitem mulți dintre noi este lipsa de interes față de mediu, cât și față de alergii. Conștientizarea acestora și analiza principalelor efecte negative pe care alergiile și poluarea le pot avea asupra organismului ajuta la stabilirea principalelor metode de prevenție. Și cum pentru multe dintre alergiile de sezon nu există o cale vindecare permanentă, ci doar posibilitatea de îmbunătățire a vieții de zi cu zi, e bine să prevenim toate aceste efecte negative.

Dezumidificator Trotec TTK54E, 16 l/zi, Debit 195 mc/h, Pentru spatii de pana la 31 mp, Higrostat, Functie ionizare si uscare rufe = 749 lei

Prevenția alergiilor începe odată cu formarea copiilor. Cuplurile care adoptă un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și un stil de viață cât mai benefic, au mai multe șanse să dea naștere unor copii sănătoși și lipsiți de viitoare alergii. Încercați predominant să consumați mai multe legume și fructe proaspete, alimente cât mai puțin procesate și să evitați viciile.

Se știe însă că pot fi și excepții de la regulă, astfel că până și cu un stil de viață sănătos, copiii se pot naște cu anumite deficiențe și alergii sau le pot dezvolta pe parcursul vieții.

Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK20L, 20 l/zi, 160 mc/h, Pentru 55 mp, Higrostat, Timer

Purificator de aer Beurer LW220, Acoperire pana la 40 mp, Filtru HEPA, Nivel zgomot 53dB (Negru)

Purificator de aer STADLER FORM Roger SFROGER, Acoperire pana la 75 mp, Filtru HEPA, Nivel zgomot 65dB (Gri/Alb)

Purificator de aer Duux DUAP02, Acoperire pana la 10 mp, Filtru HEPA, Nivel zgomot 32dB (Alb)

Este bine să monitorizați atent bebelușii, cât și copiii, pe întrega durată a dezvoltării lor. Apariția unor bubițe, probleme de respirație, tusea și strănutul în mod repetat, precum și mâncărimile spontane de piele, pot fi simptome ale unor alergii.

Este bine în aceste situații să evităm mediile cât mai poluante, respectiv orașele mari, acolo unde activitatea antropică este mult mai ridicată, prin urmare și emisiile toxice emanate în aer.

Aerisirea zilnică a spațiilor ajută la schimburile de oxigen și dioxid de carbon, aerul devenind mai respirabil și ceva mai sănătos în comparație cu o locuință/clădire care este aerisită foarte rar. Astfel poti evita alergiile și simptomele recurente ale acestora. În schimb, poți opta pentru un purificator aer care previne apariția alergiilor, cât și iritațiile căilor respiratorii. Cele mai bune purificatoare de aer au display digital, funcție de ionizare, filtru hepa, senzor de calitate, sistemul de filtrare avansat etc.

De asemenea este recomandat ca o astfel de persoană care se confruntă cu alergii să nu iată în mediul exterior fără a fi echimbat corespunzător. Poți pentru o mască medicală de protecție, ideală atât în cazul virozelor, pentru a preveni răspândirea sau contactarea acestora, cât și pentru a preveni alergiile. Dacă masca e o opțiune pe care puțini o iau în calcul, o eșarfă potrivită ar putea de asemenea să fie la fel de utilă. Totuși, trebuie să acorzi o atenție deosebită la alegerea eșarfelor. O eșarfă mult prea groasă într-un anotimp mult prea calduros ar putea provoca dificultăți de respirație și ar duce la nevoia unei inspirații de aer curat, formând un mediu umed datorită diferenței de temperatură din aerul respirat și cel expirat, fapt ce poate duce la apariția bacterilor. Asadar, analizeaza cu atentie vremea si alege-ti esarfa potrivita! Nu uita și de șervețelele nazale și de îmbrăcămintea corespunzătoare.

Este bine de știut și că alergiile nu sunt transmisibile în mediul larg precum virozele, așa că nu există niciun motiv de îngrijorare pentru cei care au în grupul lor de prieteni o astfel de persoană predispusă la alergii.

Cand să apelezi la un purificator de aer

Pentru că tot aminteam adineori de purificatorul de aer, mulți nu stiu care sunt caracteristicile unui astfel de purificator, când și de ce să apeleze la acesta.

Un purificator de aer este un dispozitiv de dimensiuni relativ reduse, un dispozitiv din seria electrocasnicelor moderne și fac parte din seria celor mai cautate elemente pentru casă din 2019. Solicitările clienților pentru astfel de dispozitive sunt tot mai mari datorită beneficiilor observate de cei care au încercat astfel de dispozitive în 2019. Astfel ca, la început de 2020, tot mai multe persoane sunt doritoare sa testeze cel putin o dată un purificator de aer.

Vei găsi în magazine diferite modele de purificatoare, atât purificatoare obișnuite, cât și purificatoare 2 în unul, cu funcție de dezumificare. Vei afla în cele ce urmează și cum să-l alegi pe cel potrivit pentru tine.

Principiu de funcționare

La baza purificatoarelor se află un component esențial și respectiv o serie de filtre non-toxice și invazive care ajută la filtrarea întregului ansamblu de aer care nu este alcătuit doar din oxigen și dioxid de carbon, ci și din sute alte de elemente care nu se pot detecta cu ochiul liber, printre care particulele de praf și respectiv bacteriile și virușii. Odată ce aerul pătrunde în interiorul dispozitivului, acesta este procesat, astfel încât particulele, substanțele chimice, virușii și bacteriile sunt reținute de către filtrele din alcătuire. Aerul eliberat ulterior în încăpere este până la 99,9% mai proaspăt, mai curat și lipsit de impurități ce pot avea un efect nociv asupra organismului.

Când și de ce să apelezi la un purificator de aer

În primul rând, poți apela la un purificator de aer oricând și oriunde. Te poți bucura de o calitate a aerului mult mai ridicată atât acasă, cât și la birou, prin intermediul unui purificator de aer de calitate. Totodată poți opta pentru un purificator de aer pentru a preveni bolile, pentru a-ți reîmprospăta locuința, dar și pentru a preveni și/sau pentru a combate alergiile. Tehnologia priin care sunt realizate aceste purificatoare de aer moderne permite inclusiv reținerea grăuncioarelor de polen, cât și captarea prafului cu dimensiuni mici și foarte mici, mai mult sau mai puțin vizibile cu ochiul liber.

În alegerea unui purificator de aer trebuie să ții cont de alergiile la care ești expus, la nevoile personale, cât și la suprafața de acoperire a purificatorului. De regulă, cu cât purificatorul este de dimensiuni mai mari, cu atât poate acoperi o suprafață mai mare. Există purificatoare attât de performante și eficiente, încât prin intermediul unui singur dispozitiv îți poți purifica întreaga locuință.

Totodată, că tot menționam anterior, mai există acele purificatoare doi în unul care oferă suplimentar funcția de dezumificare și respectiv, de înlăturare a umidității ridicate sau de menținere a acesteia în limite normale, astfel încât mediul ambiant și condițiile din acesta să nu favorizeze producerea de bacterii, instalarea unor afecțiuni ale tractului respirator sau agravarea celor deja existente. Prin utilizarea unui astfel de purificator doi în unu poți preveni formarea mucegaiului în mediile extrem de umede sau în cele extrem de expuse la bureții de mucegai. Mucegaiul reprezintă una dintre cauzele principale care duc la apariția astmului bronșic și inclusiv a cancerului pulmonar, numărul acestor afecțiuni fiind în creștere.

Așadar, te poți ocupa de confort și de sănătate, de clipele petrecute cu cei dragi și de momentele de dragoste pe care alegi să le oferi în dar, scăpând de grija poluării și a alergiilor de sezon, prin intermediul unui astfel de purificator.

Recomandări de purificatoare de aer pe care să le încerci în 2020

1. Purificator de aer Xiaomi Mi 2H, Acoperire pana la 31 mp, Filtru HEPA, Nivel zgomot 65dB

Pentru cei care cunosc brand-ul Xiaomi este posibil ca să nu fie o noutate faptul că această companie chinezească s-a transformat de-a lungul timpului nu doar într-un puternic conncurent în materie de electronice, ci și de electrocasnice. În portofoliul Xiaomi vom găsi numeroase electronice și electrocasnice, unele mai inteligente ca altele. Dintre acestea putem reaminti inclusiv purificatorul de aer Xiaomi Mi 2H care este înzestrat cu filtre HEPA de ultimă oră și de cea mai bună calitate, ce vă permit să purificați aerul de pe o suprafață aproximativă de până la 31 MP. Astfel, acest purificator este ideal pentru birou, pentru diferite încăperi din locuință, inclusiv pentru un salon generos sau chiar și pentru întreaga locuință. Purificatorul de aer Xiaomi Mi 2H este un purificator de aer inteligent care poate fi operat chiar și de la distanță, permițând în același timp o monitorizare constantă a calității aerului în timp real, direct de pe dispozitivul mobil. Astfel, prin intermediul acestui dispozitiv vei găsi un “prieten inteligent” care-ți va fi mereu alături în lupta cu alergiile, indiferent de tipul acestora.

2.Purificator de aer Rowenta Intense PU3030F0, Acoperire pana la 140 mp, Filtru Carbon, Filtru Allergy, Nivel zgomot 50dB

Fanii produselor de îngrijire, stilizare, cât și a electronicelor și electrocasnicelor oferite de către Rowenta pot găsi soluția perfectă împotriva poluării din mediul ce ne înconjoară prin intermediul purificatorului Rowenta Intense PU3030F0. Acest purificator este ideal pentru suprafete extrem de ridicate, fiind adecvat în diferite încăperi și chiar și instituții. Poți opta pentru acest purificator în detrimentul a mai multor purificatoare cu acoperire mai mică, satisfăcându-ți nevoia de un aer mai curat și mai sănătos.

Purificatorul de aer Rowenta Intense deține un filtru de carbon pentru purificarea aerului, cât și un filtru special anti-alergenic. Iar în ceea ce privește zgomotul emanat, acesta este în limitele prevăzute de legislație, fiind cât se poate de silențios în comparație cu performanțele oferite.

3.Purificator de aer Philips AeraSense 2000 AC2887/10, Acoperire pana la 79 mp, Filtru HEPA, Nivel zgomot 51dB

Iar fanilor Philips le punem la dispoziție un purificator marcă proprie, ideal pentru cei care nu dețin un amplasament care se încadrează la limita atinsă de către purificatorul Xiaomi, dar care nici nu au nevoie de un purificator atât de generos ca cel oferit de Rowenta. Philips este una dintre mărcile de încredere ale românilor în materie de electronice și electrocasnice, iar purificatorul de aer este ideal pentru suprafețele care se încadrează în limita de 79 MP a ariei de acoperire. Alege purificator aer philips.

Purificatorul de aer Philips AeraSense are un nivel de zgomot de ansamblu de 51 dB, însă acesta se transformă într-o adevărată pisică în modului silențios, reducând zgomotul până la jumătate din media nivelului de zgomot, în timp ce-ți oferă un aer proaspăt și zero alergii.

În concluzie, dacă locuiești într-un oraș predominat de activitățile umane, înconjurat de poluare și de un aer greu de respirat, dacă te confrunți cu diferite alergii sau pur și simplu dacă-ți dorești un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat, un purificator de aer îți poate schimba viața întru totul. Este un dispozitiv practic, simplu de utilizat pe baza unor comenzi cât se poate de intuitive, iar durata sa de viață este una îndelungată. Nu necesită condiții speciale de întreținere și mentenanță, astfel încât purificatorul de aer poate fi considerat unul dintre cele mai inedite și necesare electrocasnice din prezent.

Pentru purificator de aer sharp, aer purificator si umidificator, purificator aer duux, aparat aer trotec, vizitati evoMAG.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri