Antena Căutare

Alergiile de primăvară. Cum recunoști alergia la copii și la adulți, simptome și tratament

Alergiile de primăvară. Cum recunoști alergia la copii și la adulți, simptome și tratament. Odată cu venirea primăverii, mulți dintre noi avem probleme cu alergia, însă de multe ori este confundată cu răceala.

Galerie
Alergii | pixabay.com

Alergiile de primăvară. Cum recunoști alergia la copii și la adulți, simptome și tratament. Odată cu venirea primăverii, mulți dintre noi avem probleme cu alergia, însă de multe ori este confundată cu răceala.

Odată cu venirea primăverii, ne bucurăm de vremea călduroasă, parfumul florilor și zile mai lungi. Din nefericire, nu toată lumea e la fel de norocoasă. Unii oameni se confruntă cu alergii severe. Statisticile arată că 20% din populaţie este afectată de rinită alergică, 6% are cel puţin o alergie alimentară, iar aproape 20% au dermatite atopice la un moment dat.

Alergiile reprezintă reacţii ale sistemului imunitar al organismului la substanţe inofensive în mod normal, precum alimente, polenuri sau acarienii din praf. De vreme ce primăvara multe flori și pomi sunt în floare, polenul plutește în aer.

Chiar dacă pentru majoritatea oamenilor acești factori nu reprezintă nici o problemă, sistemul imunitar al persoanelor alergice le identifică drept o ameninţare.

Articolul continuă după reclamă

Simptomele alergiei de primăvară

Atunci când ești alergic, simptomele pot varia în manifestare, severitate și complexitate. În unele cazuri, efectul expunerii la un alergen poate fi imediat. Simptomele variază, constând în eczeme, prurit ocular, rinită, bronhoconstricție, conjunctivită, rinită, diaree, vărsături și chiar anafilaxie în cazuri rare. Cu toate aceste, simptomele diferă în funcție de alergenul implicat, dar și vârsta persoanei alergice.

Simptomele alergice specifice sunt: eczema, rinita alergică, inflamaţia oculară sau conjunctivita, simptomele gastro-intestinale, urticaria, sindrom de alergie orală, astmul şi, în cel mai grav caz, reacţia anafilactică.

Cum se manifestă alergiile la copii?

Alergiile de primăvară la copii sunt cauzate de polenul pomilor și se manifestă sub formă de strănut, ochii roșii, lăcrimări sau inflamații ale gâtului. Alergiile de primăvară sunt considerate a fi sezoniere, perioada critică fiind înregistrată în cursul lunilor martie - mai.

Tusea, nasul înfundat, lăcrimarea ochilor sunt doar câteva dintre simptomele care pot apărea în rândul celor mici, anunțând o alergie la polen, una dintre cele mai des întâlnite alergii în sezonul de primăvară.

Anotimpul primăvara se caracterizează prin prezența din abundență a polenului, principalul vinovat de apariția alergiilor. Foarte important este că, mai întâi, să descoperi tipul de polen la care copilul este alergic. Vei spune că dacă cel mic nu ia contact cu zone deschise, cum ar fi parcurile sau zonele aglomerate, alergia nu se mai manifestă. Ceea ce nu iei în considerare e că particulele de polen sunt purtate de către păsări sau vânt prin aer, așa că reacțiile alergice continuă și în afara zonelor verzi.

Tipuri de polen

- Polenul de arin și de alun (lunile februarie- martie)
- Polenul de salcie, plop și ulm (lunile martie-aprilie)
- Polenul de frasin și de mesteacăn (luna aprilie)
- Polenul de stejar, de fag și pin (luna mai)
- Polenul de tei (luna iunie).

Tratament pentru alergiile de primăvară

– Iarba de trei fraţi pătaţi dă bune rezultate în alergiile însoţite de urticarii: infuzie din 1 linguriţă la cană, 2-3 căni pe zi.

– 2 căni pe zi de infuzie de coada şoricelului (1 lingură la cană). Atenţie! E amară, dar n-o îndulci cu miere dacă eşti alergică la polen.

– Fierbe 5 minute 1 linguriţă de rădăcină de brusture mărunţită într-o cană de apă şi bea 2-3 căni pe zi.

– Infuzia de salvie se recomandă mai ales când ai secreţii nazale şi/sau lacrimale abundente. Bea 3 căni pe zi.

– 1 lingură păpădie, 1 lingură cicoare, 1 linguriţă rădăcină de brusture se opăresc cu o cană de apă. Ceaiul se bea în două reprize.

– Amestecă părţi egale de busuioc, rozmarin, cimbru, anason, verbină, opăreşte o linguriţă de amestec cu 250 ml de apă şi bea 2 căni pe zi. Are efecte atât pentru alergiile alimentare, cât şi pentru liniştirea stărilor de panică provocate de crizele de alergie.

– Un alt amestec de plante, în cantităţi egale: trei fraţi pătaţi, gălbenele, păducel, cătină albă, din care se folosesc 2 linguri la cana de apă şi se beau 2 căni pe zi.

– Bea toate ceaiurile cu lămâie, căci este depurativă şi dezinfectantă.

– Echinacea stimulează puternic imunitatea. O găseşti la magazinele plafar ca atare sau în amestecuri.

– Un efect de-a dreptul miraculos îl are cura de 3 săptămâni cu argilă, care întăreşte sistemul imunitar şi are efect de calmare nervoasă.
Sursă foto: pixabay.com

Peste 100 de cazuri noi de rujeolă. Cum o recunoști: simptome și complicații... Vitamina D, la copii și adulți. Cum recunoști lipsa de vitamina D și ce efecte are...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x