- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Efectul protector se datoreaza polifenolilor din ceaiul verde, substante antioxidante dovedite ca avand capacitatea de impiedica formarea tumorilor. Pentru acest studiu, cercetatorii au examinat obiceiurile alimentare a 170 de pacienti suferind de cancer pulmonar si 340 de oameni sanatosi. Rezultatele au aratat ca persoanele care nu beau ceai verde prezinta un risc de cinci ori mai mare de a dezvolta cancer de plamani decat cele care obisnuiesc sa bea cel putin o ceasca de ceai verde in fiecare zi.
Un studiu realizat in Israel confirma rezultatele obtinute si de alti cercetatori potrivit carora cu cat mancam mai multe fructe si legume colorate cu atat avem mai putine riscuri de a ne imbolnavi de cancer de colon. Proprietatile anticancerigene ale legumelor cu nuante rosii-portocalii, cum sunt morcovii, rosiile, ardeii, si ale fructelor de sezon precum ciresele, piersicile, caisele, pepenii sunt conferite de carotenoide. Acestea sunt substantele antioxidante care dau pigmentul fructelor si legumelor.
Cercetatorii de la Universitatea Minnesota au descoperit o stransa legatura intre bauturile carbogazoase si cancerul de pancreas. Dupa ce au monitorizat starea de sanatate a 60.000 de persoane, autorii studiului au constatat ca persoanele care s-au imbolnavit de cancer pancreatic erau mari consumatori de bauturi carbogazoase. Cercetatorii sunt de parere ca nivelul crescut de zahar din aceste bauturi suprasolicita activitatea pancreasului, ceea ce creste riscul dezvoltarii celulelor canceroase.
Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai agresive neoplasme, rata de supravietuire a pacientilor cu aceasta boala fiind de doar 5%.
Mezelurile provoaca aparitia cancerului de colon. Este concluzia unui studiu prezentat in iulie de cercetatorii de la un institut de cercetare din Toulouse, Franta. Autorii sustin ca vinovate de dezvoltarea leziunilor precanceroase la colon sunt patru ingrediente ale mezelurilor: colorantii, nitritii, sarea si potentiatorii de aroma.
Citeste tot articolul in Jurnalul
FOTO: Hepta