Medicamentele luate în exces dăunează funcționării organelor, de aceea avem nevoie în anumite momente să ne tratăm afecțiunile și infecțiile în mod natural. Mai jos se află o listă cu produsele naturale care pot fi folosite ca antibiotic natural pentru tratarea problemelor de sănătate pe care le avem.
Trebuie să ținem cont că acestea trebuie folosite în mod constant și moderat deoarece pot produce tulburări intestinale.
Oţetul de mere
Oţetul de mere conține acid malic care luptă în mod eficient cu virușii, fungii și bacteriile. Acesta distruge microbii care atacă gâtul şi absoarbe toxinele şi microbii din țesuturile înconjurătoare.
Usturoiul
Această legumă este un excelent antibiotic care nu distruge bacteriile sănătoase. În afară de asta, el are proprietăţi antifungice puternice, antivirale și proprietăți anti-parazitare.
Utilizarea regulată, chiar și în cantități mici, tratează în mod eficient diverse probleme de sănătate precum: candidoza, infecțiile cronice ale sinusurilor, diareea cronică, herpesul genital, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, impotenţa, nivelul ridicat de colesterol, alergiile, durerile de dinți, răceala, gripa, bolile cardiovasculare și cancerul.
Ghimbirul
Ghimbirul a fost folosit în mod tradiţional ca un remediu puternic pentru gripă şi răceală, dar s-a constatat că administrarea lui creşte temperatura corpului și duce la transpirație. Atunci când suntem transpirați, corpul nostru elibereaza o substanţă chimică ce distruge microbii.
Ceapa
Are aceleaşi proprietăți ca usturoiul, iar consumul acesteia calmează durerea, stimulează circulația și reduce inflamația. S-a constatat, de asemenea, că acționează ca un analgezic și anti-inflamator pe bază de plante, care oferă vindecarea unei tuse persistente, gripe sau răceli.
Frunzele de măslin
Frunze de măslin pot distruge în mod eficient ciupercile, bacteriile și candidozele, sprijinind multiplicarea bacteriilor sănătoase. Extractul de frunze naturale de măslin tratează în mod eficient toate tipurile de infecții.
Fructele şi legumele bogate în vitamina C
Vitamina C stimulează în mod eficient sistemul imunitar și previne diferite boli. Studiile au arătat că tratează infecţiile bacteriene și virale și chiar mușcăturile de șarpe.
Fructele şi legumele bogate în vitamina C ar trebui sa fie consumate în mod regulat, deoarece previn infecţiile, iar aceasta vitamină întăreşte imunitatea, susține sănătatea pielii și accelerează vindecarea rănilor.
Extractul din semințe de grapefruit
Dezvoltat iniţial ca anti-parazitare, acest extract inhibă creșterea bacteriilor, ciupercilor și virusurilor. Ingredientele sale active sunt non-toxice,adunate din pulpa și semințele de grapefruit cultivate organic.
Bioflavonoidele sale sunt transformate în compuși puternici care distrug gripa, ciupercile, candidoza, herpesul, E. Coli, paraziții și multe altele.
Habanero și Hreanul
Acestea stimulează energia corpului, pentru a ridica temperatura, stimulează sistemului imunitar și sfluxul sanguin. Uleiurile volatile din hrean au proprietăți antibiotice puternice care tratează infecții ale gâtului și ale căilor respiratorii, precum și bacterii care duc la infecții la nivelul tractului urinar.
Eucaliptul
Este frecvent utilizat ca un antibiotic local, având calităţi antiseptice puternice. În cazul în care folosiți ulei de eucalipt, îl puteţi combina cu alte uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de migdale. De asemenea, aveți posibilitatea de a bea un ceai din plante medicinale, care tratează infecţiile, reduce febra, acționează ca un antiseptic și distruge virusurile, bacteriile și ciupercile.
Mierea Manuka
Mierea de albine a fost folosită în mod tradiţional, pentru tratarea infecțiilor. Mierea Manuka provine din Australia şi Noua Zeelandă, având proprietăţi anti-fungice, antibacteriene, antioxidante, şi antiseptice.
Potrivit experților, utilizarea sa distruge mai mulți agenți patogeni, cum ar fi MRSA, un fel de bacterie mâncătoare de carne.
Asigurați-vă că alegeți întotdeauna tipul care conține un certificat al legitimității valorilor sale medicinale, sau UMF (Unique Manuka Factor) de Manuka Factor Association Honey Unic (UMFHA).
Până în prezent, există 44 de membri UMFHA, iar 29 dintre aceştia au licențe separate pentru utilizarea mărcii UMF.
Goldenseal
Această plantă este foarte frecventă în formulele de antibiotice, datorită proprietăților sale anti-virale şi antibiotice. Botaniştii o folosesc în cazul durerilor de gât, infecțiilor vaginale și infecțiilor sinusurilor și ale urechiilor. De asemenea, poate fi folosită pentru igiena intimă şi pe post de gargară.
Smirna
Smirna a fost utilizată în mod tradițional de botanişti timp de secole, fiind menționată chiar în Biblie. Ea are proprietăţi antivirale, antiseptice şi antibiotice, fiind utilă în cazul durerilor de gât, bronșitei şi respiraţiei urât mirositoare. Aceasta creşte, de asemenea, numărul de celule albe din sânge. Datorită efectului său puternic asupra rinichilor, nu trebuie utilizată mai mult de 2 săptămâni.
Echinacea
Ingredientele active din această plantă întăresc imunitatea, au efect antioxidant puternic, efecte antivirale, oferă echilibru hormonilor şi calmează inflamaţia şi durerea. Aceasta este frecvent utilizată în cazul infecțiilor urechii, sinuzitei, infecțiilor vaginale și ale tractului urinar.
Scorţişoara
Acest condiment are capacitatea de a inhiba dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor. Are proprietăţi antimicrobiene, antifungice, antibacteriene şi calităţi antioxidante. Scorţişoara, de asemenea, controlează diabetul şi previne pofta de dulce. Atunci când este combinată cu mierea Manuka, ajută la digestie, previne gripa şi răceala, oferă efecte uimitoare pentru piele şi dinţi şi multiple alte efecte pozitive asupra sănătății.
(sursa:jurnalul.antena3)
Cercetătorii români au inventat o plantă nouă, busuiocul cu aromă de lămâie. Care sunt beneficiile plantei... Studiu: un pahar de suc pe zi poate crește riscul de cancer...