Au aparut noi metode de radioterapie

Cancerele dificil de tratat, cum ar fi cel pulmonar, hepatic, la gat, creier sau ochi au un prognostic mai bun datorita progreselor inregistrate in radioterapie. Aceasta a fost tema principala a Congresului Societatii Europene de Radioterapie care a avut loc recent la Londra. La acest eveniment medical, accentul a fost pus pe imbunatatirea imagisticii, devenita esentiala pentru ca razele sa tinteasca cu mare precizie tumora. Dezvoltarea tehnicii 3 D si 4 D permite o mai buna vizualizare a tumorilor, aprecierea corecta a volumului si a vascularizarii acestora. Aceste informatii au facilitat punerea la punct a unor aparate de radioterapie, capabile sa orienteze strict fluxul de raze spre „inima” tumorii. Clinicile medicale dotate cu asemenea aparatura performanta se numara pe degetele de la o mana si listele de asteptare cresc continuu. Dar bilantul acestor tratamente este in mare masura pozitiv.

Noua formula consta in adaugarea la radioterapie a unui antiviral activ asupra HPV, virus implicat in aparitia cancerului de col uterin.
Sursa radioactiva, lichida, este injectata si se fixeaza pe celulele maligne pentru a le distruge. Urina pacientului trebuie colectata pentru a evita contaminarea radioactiva a mediului.


Pentru tumorile cerebrale s-au prezentat tehnici speciale de iradiere.


Sursa de radiatii folosita pentru a ucide celulele canceroase este plasata cu ajutorul unei sonde in sau aproape de tumora al carei volum este stabilit imagistic.
Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Mai multe articole


Protonterapia utilizeaza o energie diferita de cea folosita in radioterapia clasica: fascicule de protoni (in loc de fotoni sau electroni).

Jurnalul

wecareindia.com
Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri