In primul rand, trebuie sa lamurim ce inseamna "suc natural". Sucul natural nu este in nici un caz cel de pe raftul din supermarket, pe care scrie "100% natural". Din start trebuie sa ne gandim ca, doar pentru a fi ambalat, sucul contine cativa conservanti nocivi.
Sucul natural este cel facut manual, din fructe proaspete. Pentru a il obtine, probabil aveti nevoie de un storcator electric de fructe sau de un robot de bucatarie.
Sucurile de citrice contin vitamina C din abundenta, mai ales daca iei in considerare faptul ca, pentru un pahar sanatos de suc portocale, ai nevoie de cel putin 3 fructe mari. Organismul va primi acest cocktail de vitamine si iti va raspunde pozitiv, protejandu-ti sanatatea.
Sucurile din fructe de padure. Ajuta la cresterea imunitatii, ca tonic general, revitalizant, vitaminizant si remineralizant. In plus, au un gust absolut delicios, putand fi un desert ideal pentru cei mici.
Sucurile din legume nu sunt atat de gustoase, insa iti ofera aceeasi portie de vitamine, necesare pentru cresterea imunitatii.
Sfat: Combinati legumele cu fructe. De exemplu, in sucul de citrice adaugati si un morcov sau o telina. Gustul va fi mai bun, iar vitaminele complete.
Nu indulciti cu zahar. Cel mai indicat este sa le consumati in starea lor naturala, insa, daca totusi considerati ca le vreti mai dulci, apelati la mierea de albine, care, de asemenea, ajuta la cresterea imunitatii.
Foto: healthcaretips.co.uk