Căutare Live

Cancerul de san, detectat in opt secunde

Cercetatorii britanici au dezvoltat un sistem de scanare care detecteaza cancerul de san in doar opt secunde.

Inventia ingenioasa se bazeaza pe tehnologia militara folosita in cazul descoperirii minelor antipersonal. Noul scanner foloseste unde radio si este mai putin daunator corpului uman decat razele x, folosite pana acum in descoperirea nodulilor.

Sistemul, numit Maria, pate fi folosit de femeile de orice varsta, spre deosebire de tehnologia actuala, care este eficienta mai ales in cazul celor de peste 50 de ani.

Maria este un sistem mai ieftin si are un mare avantaj prin faptul ca femeile nu vor mai fi expuse la radiatii. Cercetatorii cred ca vor trece cinci ani pana cand noua tehnologie va putea fi folosita la scara larga.

Studiile facute pana acum, pe 200 de femei, au aratat ca Maria este un sistem eficient, care a detectat tumorile in 80% dintre cazuri.

Foto: Alamy

5 nutrienti de care orice femeie are nevoie... Slabeste rapid inainte de sarbatori!...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri