Prima lună de toamnă ne pune la grea încercare nervii. Cum se încheie vara, majoritatea dintre noi, picăm într-o stare de apatie. Însă sunt şi oameni care ajung la depresii din cauza schimbării vremii.
Schimbările de vreme și umiditatea ne pot crea un disconfort psihologic major asociat cu depresia de toamnă.
Insomniile, lipsa de activitate, anxietatea și nervozitatea sunt simptome pentru tulburările afective sezoniere, care se pot transforma rapid în depresie dacă nu reușim să le gestionăm corect.
Gabriel Diaconu, medic psihiatru ne explică ce înseamnă și cum scăpăm de „depresia de toamnă”.
Există persoane care se nasc cu o predispoziție la schimbarea anotimpului, când temperatura scade, dar mai ales când intensitatea luminii scade,iar în restul anului să se simptă perfect sănătoși.
Aceste manifestări se numesc tulburări afective sezoniere, însă sunt total diferite de ceea ce înseamnă depresiile.
Dar, persoanele care au un istoric cu episoade de depresie, aceste manifestări le fac mai rău, practic le accentuează depresia.
Telemunca și izolarea din cauza pandemiei de coronavirus nu fac decât să accentueze starea de tristețe a acestor persoane.
Recomandarea specialiștilor pentru a scăpa de astefl de manifestări este socializarea și o activitate mai intensă.
Ce se poate întâmpla dacă iei ibuprofen pe stomacul gol. Iată ce spun medicii... Cum să ai un posterior bombat care să-ți aducă un plus de senzualitate și sex-appeal...