Care sunt simptomele asociate cu depresia de toamnă și cum scăpăm de acestea

Schimbările de vreme și umiditatea ne pot crea un disconfort psihologic major asociat cu depresia de toamnă.

Prima lună de toamnă ne pune la grea încercare nervii. Cum se încheie vara, majoritatea dintre noi, picăm într-o stare de apatie. Însă sunt şi oameni care ajung la depresii din cauza schimbării vremii.

Schimbările de vreme și umiditatea ne pot crea un disconfort psihologic major asociat cu depresia de toamnă.

Insomniile, lipsa de activitate, anxietatea și nervozitatea sunt simptome pentru tulburările afective sezoniere, care se pot transforma rapid în depresie dacă nu reușim să le gestionăm corect.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru ne explică ce înseamnă și cum scăpăm de „depresia de toamnă”.

Există persoane care se nasc cu o predispoziție la schimbarea anotimpului, când temperatura scade, dar mai ales când intensitatea luminii scade,iar în restul anului să se simptă perfect sănătoși.

Aceste manifestări se numesc tulburări afective sezoniere, însă sunt total diferite de ceea ce înseamnă depresiile.

Dar, persoanele care au un istoric cu episoade de depresie, aceste manifestări le fac mai rău, practic le accentuează depresia.

Telemunca și izolarea din cauza pandemiei de coronavirus nu fac decât să accentueze starea de tristețe a acestor persoane.

Recomandarea specialiștilor pentru a scăpa de astefl de manifestări este socializarea și o activitate mai intensă.

Parteneri
Diana Munteanu, despre frumusețea prezentului: „Fiecare moment este unic și trebuie trăit așa cum este”
Diana Munteanu este una dintre cele mai frumoase și vesele femei din România. Plină de energie, Diana ne bucură în fiecare dimineață de weekend la matinalul difuzat pe Antena 1, Neatza de Weekend. De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să aducă la fel de multă bucurie și colegilor noștri în cadrul interviului pe care ni l-a acordat.
Catine.ro
Ultimele știri