Antena Căutare

Ce se poate întâmpla dacă iei ibuprofen pe stomacul gol. Iată ce spun medicii

Atunci când durerile de cap sau cele de măsea nu te lasă să te odihnești, cel mai bun aliat este ibuprofenul. Deschizi cutia așezată pe noptieră și iei o pastilă de acolo. Dar oare este în regulă că ai băut pastila pe stomacul gol?

Ce se poate întâmpla dacă iei ibuprofen pe stomacul gol
Ce se poate întâmpla dacă iei ibuprofen pe stomacul gol | profimediaimages.ro

Ce este ibuprofenul

Ibuprofenul este un antiinflamator, care ameliorează durerea sau febra resimțită de organism. Este administrat de persoanele care suferă de migrene, dureri dentare, crampe menstruale și altele. Aceste pastile pot fi o alternativă atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Care este diferența dintre ibuprofen și paracetamol

Ibuprofenul și paracetamolul luptă contra durerilor de diverse tipuri și atacă febra. Însă, există totuși o diferență la nivelul proprietăților celor două produse farmaceutice.

Articolul continuă după reclamă

Ibuprofenul este și un bun antiinflamator, dar nu este indicat tuturor categoriilor de persoane. Pentru că este un antiinflamator nesteroidian, are potențialul de a provoca efecte adverse la nivel gastrointestinal, renal și cardiovascular.

Ce se întâmplă dacă iei ibuprofen pe stomacul gol

În cazul în care ai avut stări de greață după ce ai luat ibuprofen pe stomacul gol, medicii recomandă administrarea acestor pastile după masă sau cu un pahar de lapte în loc de apă. Pe termen lung, există posibilitatea ca ibuprofenul să afecteze stomacul, motiv pentru care alimentele pot ajuta la apărarea acestuia de efectele nocive.

Afecțiunile pot apărea dacă iei ibuprofen pentru o perioadă lungă, deoarece poate dăuna nivelurilor de prostaglandină, o lipidă care ajută la protecția stomacului.

Când ibuprofenul este administrat în doze mari sau pe termen lung, organismul produce mai puțină prostaglandină, ceea ce duce la o cantitate mai mare a acidului din stomac și automat la iritarea acestuia.

Dacă iei ibuprofen pentru ameliorarea temporară a durerii și nu prezentați factori de risc, atunci acesta poate fi administrat pe stomacul gol fără probleme.

Un studiu efectuat în 2012 de Jurnalul de Farmacie și Farmacologie susține că ''acțiunea rapidă a medicamentelor de tip inflamator nesteroidian este cea mai importantă în administrarea fără prescripție medicală, caz în care este indicat să le iei pe stomacul gol''.

Cum se dezinfectează corect un burete de bucătărie. E un magnet de bacterii... Care sunt simptomele asociate cu depresia de toamnă și cum scăpăm de acestea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x