Căutare Live

Cât de mult te radiezi pe plajele din România. Pericolul la care se expun oamenii pe litoralul autohton

Plajele din România sunt mai riscante decât ai crede, din cauza temperaturilor ridicate. Chiar dacă ai făcut un efort să ajungi la mare, e bine să nu stai la soare între anumite ore.

Plajele din România sunt mai riscante decât ai crede, din cauza temperaturilor ridicate. Chiar dacă ai făcut un efort să ajungi la mare, e bine să nu stai la soare între anumite ore.

În condiții normale, ai crede că vremea senină și soarele puternic sunt perfecte pentru o zi la plajă și câteva momente de bălăceală. În realitate însă, situația nu este chiar atât de simplă. Riscurile la care te expui sunt mult mai mari decât ai crede la prima vedere. Prima soluție ar fi să te retragi în cameră în jurul amiezii.

La miezul zilei, un experiment făcut cu o cameră termică arată că piele turiștilor depășește 40 de grade după doar câteva minute pe plajă, scrie Playtech.ro. Din păcate, pentru că au făcut un efort financiar și au doar câteva zile la dispoziție pentru bronzul perfect,sute de turiști ignoră în fiecare zi riscurile de sănătate.

„Ceea ce vedem noi nu este căldura corpului ci este reflexia infraroşu a corpului la suprafaţa apei. 39 de grade pielea expusă la soare. Chiar dacă noi nu simţim căldura datorită vântului care ne răceşte pielea radiațiile ne bombardează pielea şi de aceea apare înroşirea şi bronzul.”, a explicat Lucian Bordea, specialist în termoviziune.

Sfinții 40 Mucenici. Ce se întâmplă în organism dacă bei ”44 de pahare cu vin”... Cu ce tratăm arsurile solare. Remedii eficiente pentru a calma rapid durerile...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri