Fumatul în locurile publice este o problem destul de serioasă și gravă în același timp în România. Chiar dacă legile îi apără mai mult pe fumători de nefumători și nu invers, bucătarii din întreaga lumea avertizează asupra efectelor dăunătoare are fumului de tigară aspura mâncării, mai ales în restaurante.
Din ce în ce mai mulți bucătari din Romnânia militeaza pentru o legislatie mai strictă și un aer mai curat în locurile în care ieșim să mâncăm.
"Fumul de tigara strica experienta gastronomica. Din cauza lui, nu poti sa simti aromele mancarii cu toate simturile. Eu recomand intotdeauna clientilor sa nu fumeze, nici inainte, nici dupa ce mananca, dar mai ales NU in timp ce mananca. Fumatul strica toata munca bucatarului. Mergeti la un restaurant si mancati aceeasi cina o data la fumatori, inconjurati de fum, si o data la nefumatori. Oricine poate face asta si se poate convinge de diferente", spune David Contant.