Experții susțin că banala mămăligă protejează ficatul și o consideră elixirul tinereții. De altfel, fierturile din porumb sunt consumate încă de pe vremea lui Columb. La români, unii o etichetează drept mâncarea săracilor, dar pe nedrept.
Iată numai câteva dintre beneficiile ei asupra sănătății:
Protejează stomacul şi ficatul
Specialiştii germani în biologie celulară vegetală de la Universitatea din Koln au descoperit efectul detoxifiant al substanţelor din porumb. Acestea uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficienţe şi ciroze hepatice. Gastrita şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având efect de reducere a acidităţii şi de calmare.
Prelungeşte viaţa
Cercetătorii endocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene.
De asemenea, reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor, şi reduce cantitatea de colesterol din sânge, scăzând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Consumul acestui aliment este răspunzător şi pentru longevitate, fiind folosită ca leac încă de pe vremea romanilor.
Scade colesterolul
Mămăliga are capacitatea să scadă cantitatea de colesterol din organism, reducând implicit riscul de ateroscleroză şi de infarct.
Benefică obezilor
Acest preparat din porumb este util şi celor care suferă de obezitate, deoarece oferp o senzaţie de saţietate extrem de rapidă, datorită fibrelor alimentare din compoziţia sa.
DIETA 3 S - suplă, sănătoasă, sătulă - a frumoasei Carmen Brumă. Deși are un copil și 41 de ani, iubita lui Mircea Badea... Mănâncă asta timp de cinci zile și vei slăbi trei kilograme! Dieta minune care te va face să arăți ca o zeiță!...