Căutare Live

Ciocolata alba si cea neagra nu au acelasi efect asupra sanatatii inimii

Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din San Diego au comparat intr-un studiu efectele ciocolatei negre si ale celei albe asupra sanatatii inimii, informeaza ABC News.

Cercetatorii au presupus inca de la inceperea studiului ca persoanele care consuma ciocolata neagra obtin cele mai multe beneficii.

Ciocolata neagra este mai importanta pentru sanatatea inimii pentru ca are cel mai mare continut de flavanoli. In cacao exista cea mai mare concentratie de flavanoli, motiv pentru care ciocolata neagra este cea mai buna pentru sanatatea inimii.

In cadrul studiului, persoanele care au consumat acest tip de ciocolata timp de 15 zile au avut un nivel mai scazut al glicemiei si al colesterolului negativ de tip HDL.

Deoarece ciocolata alba nu contine cacao, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca aceasta nu are aceleasi efecte asupra sanatatii.

Flavanolii din cacao fac parte si din compozitia vinului rosu, la fel de sanatos pentru inima ca si ciocolata neagra.

Foto: hepta.ro

Lotiunile autobronzante pot duce la ingrasare... Aspirina reduce riscul de a muri de cancer de colon...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri