Antena Căutare

Conditiile proaste ale locuintelor - sursa deceselor

In fiecare an, in Regiunea Europeana, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) inregistreaza peste 100.000 de decese din cauza conditiilor improprii ale locuintelor. O locuinta inadecvata poate fi sursa a numeroase traumatisme si boli evitabile, in special respiratorii, ale sistemului nervos, cardiovasculare, dar si a multor cancere. Acestea sunt concluziile alarmante ale unui raport publicat saptamana trecuta de Biroul regional al OMS pentru Europa intitulat „Environmental burden of disease associated with inadequate housing”.

O casa care prezinta conditii de locuit inadecvatate reprezinta o grava amenintare asupra sanatatii, dar este, totusi, o problema evitabila, considera directorul OMS.
Fumatul pasiv provoaca 7,3 decese, folosirea de combustibili solizi ca sursa de energie, fara asigurarea unei aerisiri corespunzatoare, este asociata, anual, cu 16,7 decese la 100.000 de copii si cu un deces la 100.000 de adulti.

Potrivit statisticilor Eurostat, peste 40% dintre romani au locuinte fara toaleta conectata la reteaua de apa-canal si nu dispun de baie sau dus.

Jurnalul

Thinkstock
VIDEO! Cum sa ai dinti curati, fara durere... Afla totul despre angiografia coronara!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x