Studiile de specialitate arată că la fiecare 10 ani, rata metabolică încetinește cu 100cal/zi.
Însă, după vârsta de 40 de ani, datorită sedentarismului mai accentuat, arderile se produc mai lent, în funcție de masa musculară și de activitatea pe care o avem.
Depunerea grăsimilor după o aniumită vârstă se face preferențial, la nivelul abdomenului și cu cât înaintăm în vârstă, există și un status subclinic inflamator care crește, având legătură cu grăsimea depusă.
Citește și: Cum ne influențează consumul de fructe și legume bio starea de bine?
Pentru reglarea metabolismului după vârsta de 40 de ani, pe lângă un regim alimentar sănătos, trebuie incluse și câteva ore de mișcare pe zi. Putem face sport la sală, sau în parcuri, puțină alergere, bicicletă.
Citește și: 4 obiceiuri care îți accelerează metabolismul după 50 de ani. Află care sunt sfaturile experților
Trebuie să eliminăm din alimentație, cât mai mulți carbohidrați, mesele copioase și cina luată seara, foarte târziu.
Ronțăitul continuu trebuie să dispară și, de asemeni, trebuie reduse porțiile de dulciuri, chiar și de fructe pline de zaharuri.
Dacă totuși mâncăm sănătos, facem și mișcare zilnică și constatăm că tot acumulăm kilograme, este un semn că trebuie să ne verificăm funcționarea tiroidei.
Citește și: Tot ce trebuie să știm despre glanda tiroidă, afecțiuni, simptome și cauze
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșa, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: