Live acumFilm: Aventura in doi
Prime Time 20:50Observator Special

Cum putem să controlăm metabolismul după 40 de ani, pentru a nu acumula kilograme în plus

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, alături de medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, ne oferă câteva exemple despre cum să ne menținem kilogramele după 40 de ani.

Cum putem să controlăm metabolismul după 40 de an

Studiile de specialitate arată că la fiecare 10 ani, rata metabolică încetinește cu 100cal/zi.

Însă, după vârsta de 40 de ani, datorită sedentarismului mai accentuat, arderile se produc mai lent, în funcție de masa musculară și de activitatea pe care o avem.

Depunerea grăsimilor după o aniumită vârstă se face preferențial, la nivelul abdomenului și cu cât înaintăm în vârstă, există și un status subclinic inflamator care crește, având legătură cu grăsimea depusă.

Citește și: Cum ne influențează consumul de fructe și legume bio starea de bine?

Pentru reglarea metabolismului după vârsta de 40 de ani, pe lângă un regim alimentar sănătos, trebuie incluse și câteva ore de mișcare pe zi. Putem face sport la sală, sau în parcuri, puțină alergere, bicicletă.

Cum putem să controlăm metabolismul după 40 de ani, pentru a nu acumula kilograme în plus

Trebuie să eliminăm din alimentație, cât mai mulți carbohidrați, mesele copioase și cina luată seara, foarte târziu.

Ronțăitul continuu trebuie să dispară și, de asemeni, trebuie reduse porțiile de dulciuri, chiar și de fructe pline de zaharuri.

Dacă totuși mâncăm sănătos, facem și mișcare zilnică și constatăm că tot acumulăm kilograme, este un semn că trebuie să ne verificăm funcționarea tiroidei.

Citește și: Tot ce trebuie să știm despre glanda tiroidă, afecțiuni, simptome și cauze

Atunci când avem o hipofuncție a tiroidei, adică o funcție mai redusă a acestei glande, printre semnele și simptomele care apar este și creșterea în greutate, pentru că glanda tiroidă este implicată și în reglarea metabolismului nostru.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșa, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Recomandari