- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vânzările de produse bio au crescut cu 20 de procente. Produsele ecologice sunt cele care au crescut în medii fără pesticide, fără îngrășăminte chimice și fără aditivi.
O dietă bazată pe fructe și legume a fost dintotdeauna asociată cu o îmbunătățire a stării de bine și de sănătate a organismului.
Fructele și legumele bio, odată culese, trebuiesc și consumate, pentru că nu rezistă mult, însă ne bucurăm de cât mai multă sănătate.
Citește și: Cum putem combina fructele și legumele de sezon pentru a beneficia maxim de proprietățile lor
Stilul acesta de a mânca de sezon și local ne ajută și din punct de vedere al sănătății, dar și ca buget. Legumele și fructele de sezon și locale sunt mult mai sănătoase decât cele aduse de peste hotare. Cele locale sunt proaspete și pline de nutrienți, cele de import, datorită timpului necesar transportului, nu mai pot fi considerate atât de proaspete.
Echilibrul unei vieţi sănătoase stă în adaptarea noastră la fiecare sezon în parte, iar de aici şi recomandarea de a mânca produse de sezon și mai ales, produse bio.
Este bine ca fructele de sezon, atunci când sunt proaspete, să fie consumate în starea lor naturală, pentru a nu-și pierde din nutrienți.
Citește și: De ce sunt mai recomandate sucurile din legume și fructe verzi? Proprietăți și beneficii.
Dar, dincolo de îndemnul de a mânca multe fructe şi legume proaspete, întotdeauna specialiştii ne recomandă să consumăm cât mai multe legume și fructe de sezon. De exemplu, primăvara avem nevoie de cât mai multe verdețuri pentru o detoxifiere a întregului organism, după sezonul rece şi consumul de alimente calorice. Vara, când temperaturile depăşesc limita confortului termic, ne sunt de ajutor fructele şi salatele delicioase şi răcoritoare. Toamna este sezonul rădăcinoaselor şi fructelor târzii, pline de vitamine şi minerale care ne pregătesc astfel corpul pentru perioada friguroasă care urmează, întărindu-ne imunitatea. Iarna organismul nostru are nevoie de rezerve pentru a rezista temperaturilor foarte scăzuteși sunt necesare mâncărurile mai calorice. Pentru că dincolo de preferinţele noastre culinare, de diete sau de orice altceva, natura are întotdeauna cea mai bună soluţie pentru noi şi pentru sănătatea corpului nostru.
Citește și: Fructe și legume cu cele mai multe pesticide. Ce alimente se află pe lista „Dirty Dozen” din 2022