Cum să adopți un stil de viață sănătos în doar câțiva pași!

Un stil de viață sănătos înseamnă a aduce în echilibru starea fizică, aspectul emoțional și cel psihic. Iată câteva sfaturi pentru a-ți îndeplini acest obiectiv!

Stil de viață sănătos

profimediaimages.ro

Un stil de viață sănătos înseamnă a aduce în echilibru starea fizică, aspectul emoțional și cel psihic. Iată câteva sfaturi pentru a-ți îndeplini acest obiectiv!

Sport cel puțin de trei ori pe săptămână

Fără puțin efort, nu se pot obține rezultate deosebite. Exercițiile fizice sunt benefice pentru starea ta generală de sănătate și, în plus, reprezintă una dintre cele mai bune tehnici de stimulare a producției de serotonină, cunoscut drept „hormonul fericirii“. Ideal este să faci sport cel puțin de trei ori pe săptămână, în momentul zilei în care te simți cel mai confortabil.

Ține cont de ritmul personal și de tipul de exerciții fizice. Poate fi vorba de yoga, aerobic, jogging sau chiar cursuri de dans ori drumeții pe munte.

Porții de mâncare echilibrate

Zahărul este o tentație la fiecare pas. Este dificil să reziști poftei de a savura o prăjitură delicioasă. Însă, pentru o alimentație sănătoasă, reducerea excesului de zahăr și sare este esențială. Includerea fructelor și legumelor, dar și consumul unor porții de mâncare echilibrate și diversificate, au beneficii nenumărate pentru starea de sănătate.

O minte sănătoasă, un corp sănătos

Stresul, stările de anxietate și emoțiile negative pot duce la apariția mâncatului emoțional sau compulsiv, care va avea apoi efecte nocive asupra stării de sănătate.Exercițiile fizice pot fi din nou de ajutor. Totodată, este important să interacționezi cu persoane care te fac să te simți bine, să te odihnești sau să practici un hobby interesant.

Deconectare de la stresul cotidian

Poți scăpa de stresul acumulat în timpul zilei prin intermediul unor activități plăcute, cum ar fi: meditația, muzica, vizionarea unui film sau exercițiile fizice. Orice te poate relaxa după o zi plină.

Sursă: healthy.kudika.ro

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri