Antena Căutare

Cum se dezinfectează corect un burete de bucătărie. E un magnet de bacterii

Buretele de bucătărie este unul dintre cele mai des folosite obiecte din casă atâta timp cât avem mereu multe vase de spălat.

burete de vase
Cum se dezinfectează corect un burete de bucătărie. E un magnet de bacterii | profimedia

Un burete de bucătărie poate fi mai plin de bacterii decât crezi. Probabil ne gândim prea rar la acest lucru, dar buretele plin de bacterii este folosit la spălarea vaselor din care mănânci și bei. Buretele este un magnet de bacterii, fiind mereu plin de resturi de mâncare.

Chiar dacă îl clătești de fiecare data după ce speli vasele și îl storci de spumă, nu este suficient. Este nevoie să îl dezinfectezi pentru a putea să îl folosești din nou în siguranță. Institutul American de Curățenie ne informează că este necesar să dezinfectăm buretele de vase pentru că acesta se numără printre obiectele cele mai pline de bacterii din locuință.

Astfel, dacă vei folosi dezinfectant pentru a curăța buretele o data la câteva zile, vei preveni răspândirea acelor bacterii pe vasele tale. Mai mult, dezinfectantul va omorî bacteriile și microbii existenți în burete. De asemnea, este recomandat ca buretele de vase să fie înlocuit o data la două săptămâni.

Specialiștii spun că cea mai bună metodă pentru dezinfectarea buretelui de vase este folosirea clorului. Această variantă nu va da greș. Este important să nu folosești doar clor simplu, ci să îți pregătești o soluție de curățare.

Umple un bol cu apă și adaugă 3 linguri de clor pentru a se dilua. Lasă buretele în acest recipient pentru cel puțin 5 minute. Apoi stoarce bine buretele și lasă-l la uscat. Astfel, vei fi sigură că buretele de bucătărie este din nou curat și gata de a fi utilizat în siguranță.

Gradul de protecţie al tipurilor de mască. Cum şi cât filtrează fiecare... Ce se poate întâmpla dacă iei ibuprofen pe stomacul gol. Iată ce spun medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x