Antena Căutare

Dieta care te poate scăpa de 10 kilograme, dar și de efectul yo-yo. Slăbești fără înfometare!

Dacă îți dorești să slăbești, fără să recâștigi kilogramele pierdute, prin așa-numitul efect yo-yo, ai putea încerca să adopți o alimentație săracă în carbohidrați. Un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii arată că o astfel de dietă i-ar putea ajuta pe oameni să slăbească cel puţin 10 kilograme în trei ani.

Dacă îți dorești să slăbești, fără să recâștigi kilogramele pierdute, prin așa-numitul efect yo-yo, ai putea încerca să adopți o alimentație săracă în carbohidrați. Un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii arată că o astfel de dietă i-ar putea ajuta pe oameni să slăbească cel puţin 10 kilograme în trei ani.

Beneficiile pe termen lung ale acestei diete ar putea fi mai mari, susţin oamenii de ştiinţă după analizarea numărului de calorii arse prin diverse alte diete.

Autorii acestei lucrări, ce a fost publicată în jurnalul ştiinţific BMJ, au descoperit că o scădere a proporţiei de carbohidraţi consumaţi conduce la cel mai mare număr de calorii arse.

La acest studiu au participat în total 234 de adulţi supraponderali din SUA, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani. Timp de zece săptămâni, subiecţii au adoptat o dietă hipocalorică. Ca urmare, 164 dintre ei au pierdut cel puţin 10% din masa corporală totală. Participanţii au fost împărţiţi ulterior în trei grupuri, care au avut în următoarele douăzeci de săptămâni o alimentaţie hipercalorică, moderat calorică şi respectiv hipocalorică. Fiecare dintre participanţii la studiu a avut la dispoziţie mese gata preparate, cu un procent similar de proteine şi grăsimi. Echipa de cercetători americani au monitorizat greutatea şi consumul de energie al participanţilor pentru a afla numărul caloriilor arse, potrivit Agerpres.

Cercetătorii au descoperit că numărul caloriilor arse a fost semnificativ mai mare în cazul subiecţilor care urmau o dietă săracă în carbohidraţi în comparaţie cu cei cu o alimentaţie cu o cantitate mai mare de carbohidraţi.

Participanţii care urmau o dietă săracă în carbohidraţi au ars cu 209 - 278 kilocalorii mai mult în comparaţie cu cei care urmau o alimentaţie bogată în carbohidraţi.

„În cazul în care acest efect persistă - şi nu am observat o atenuare de la 10 la 20 de săptămâni - s-ar traduce printr-o pierdere din greutate estimată la 10 kilograme după trei ani în cazul unui bărbat obişnuit, de 30 de ani, cu înălţimea de 178 centimetri'', au notat autorii studiului.

„Compoziţia alimentelor pare să influenţeze consumul energetic independent de greutatea corporală. O dietă cu încărcătură glicemică redusă şi bogată în grăsimi ar putea facilita menţinerea pierderii din greutate dincolo de abordarea tradiţională concentrată pe restricţionarea aportului energetic şi încurajarea activităţii fizice'', au concluzionat cercetătorii.

Ce beneficii poate avea purtarea unui aparat dentar asupra stilului tau de viata si a sanatatii orale?... Dieta simplă și rapidă, de început chiar acum! 10 zile fără carne, cea mai bună cură de slăbire în perioada postului...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x