Pe parcursul dietei japoneze va trebui sa consumi cantitati mari de orez intreaga zi, aproape la orice masa, inclusiv la micul dejun, adica aproximativ de sase ori mai mult decat mananca un european. Foarte important! Pentru ca dieta sa fie cu adevarat eficienta, orezul trebuie pregatit ca in Japonia, adica fara ulei sau unt.
Orezul are putine calorii si contine carbohidrati complecsi, care iti ofera o senzatie de satietate pentru mai mult timp. Totodata, consumul de orez te fereste de depunerile de grasime pe abdomen si fese, cauzate de obicei de consumul de dulciuri.
Legume. Legumele sunt deliciile vegetale care stau la baza prepararii mancarurilor japoneze. Astfel, ardeii grasi, ardeii iuti, salata, ceapa, rosiile, ridichiile, morcovii, spanacul, ciupercile sau sfecla sunt numai cateva dintre legumele pe care japonezii le includ in dieta lor zilnica. Ei le prepara in diverse moduri, fierte in sos, prajite sau fierte la abur, pentru a-si mentine calitatile nutritive.
Peste. Pestele este pe locul al doilea pe lista, dupa orez. Este recomandat un consum cat mai mare, iar pestele sa fie cat mai gras. Astfel, somonul, tonul, dar si macroul sardinele sau heringul sunt „preferatele" acestei diete. Foarte bogat in acizi grasi Omega 3, pestele mentine sanatatea inimii si imbunatateste circulatia sangvina, oferind in acelasi timp si o stare de bine. Pe parcursul dietei nu ai voie sa consumi carne rosie, care contine grasimi saturate, deoarece se stie ca un consum excesiv de carne rosie provoaca obezitate si boli cardiovasculare.
Soia. Si aceasta leguma se regaseste pe lista alimentelor pe care ai voie sa le consumi pe parcursul acestei diete, dar atentie, cu moderatie! Uscata sau sub forma de boabe, soia este un excelent inlocuitor al carnii, reprezentand o sursa foarte buna de proteine. Ea nu contine grasimi saturate, astfel ca poti sa consumi pana la patru feluri de mancare care au la baza soia.
Deserturi. Japonezii consuma foarte rar prajituri sau inghetata si in cantitati reduse. Desertul „de suflet" al japonezilor este salata de fructe. In functie de sezon, ea contine fructe asortate, frumos asezate pe un platou.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: mediatinker.com