Antena Căutare

Dr. Mihaela Bilic, nutriționistul vedetelor: „Lipsa de afecțiune e cauza nefericirii și neîmplinirii noastre”

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook despre mâncatul compulsiv, pe fond emoțional. Specialista a afirmat că oamenii caută în mâncare un refugiu și caută să umple un gol, „deși de o îmbrățișare am avea cu adevărat nevoie”.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook despre mâncatul compulsiv, pe fond emoțional. Specialista a afirmat că oamenii caută în mâncare un refugiu și caută să umple un gol, „deși de o îmbrățișare am avea cu adevărat nevoie”.

Doctorul Mihaela Bilic, nutriționistul vedetelor: „Detoxifierea nu este o cură de slăbire!”

Nutriționistul: „Încercăm să ne fie cald cu mâncare!”

„De multe ori spunem că avem o problemă cu mâncarea, ne supărăm pe ea că ne ispitește și ne îngrașă, când de fapt noi suntem aceia care o căutăm, care avem nevoie de ea. Și nu de foame de cele mai multe ori, ci pentru starea de bine și de siguranță pe care ne-o dă. Ce căutăm noi în mâncare nu sunt atât nutrienții, cât confortul. În realitate dezvoltăm o relație afectivă cu alimentele, care ne satisface nevoia de tandrețe și afecțiune, acolo unde lipsesc din viața noastra alte surse de bun și bine. Încercăm să ne fie cald cu mâncare, deși de o îmbrățișare am avea cu adevărat nevoie.

Mihaela Bilic, nutriționistul vedetelor, avertizează: “Aparatele de forță și mersul la sală fac mușchi, nu vei slabi!”

În continuare, medicul s-a folosit de un exemplu din lumea animalelor care demonstrează că nevoia de afecțiune este chiar mai puternică decât cea pentru hrană.

„Dacă nouă, oamenilor, ne e ușor să ne mințim, să ne păcălim și să nu recunoaștem nici în ruptul capului că lipsa de afecțiune e cauza nefericirii și neîmplinirii noastre, animalele sunt mai oneste și mai curajoase în a face ceea ce simt. Și drept dovadă că nevoia de tandrețe e mai mare decât cea de hrană propriu-zisă, am să vă spun o poveste cu o maimuțică.

De fapt e vorba de un experiment făcut cu un pui mic de maimuță căruia i s-au oferit două variante de mame-surogat artificiale: o variantă blănoasă și pufoasă, un fel de ursuleț de pluș moale și cald în care te puteai culcuși, și o variantă scheletică făcută din sârmă și metal, dar care avea încorporat un biberon plin cu lapte. Lăsat în cușcă cu cele două "mame" adoptive s-a observat că micuțul își petrecea majoritatea timpului lipit de "mama" pufoasă, deși ea nu-i oferea nicio sursă de hrană, și doar când nu mai putea de foame se apropia de "mama" metalică, exclusiv pentru a mânca din biberon; apoi fugea repede înapoi în brațele ursulețului de pluș!
Cât timp credeți că petrecea cu "mama" blănoasă? 22 de ore din cele 24 ale zilei. Se vede treaba că pentru puiuțul orfan nevoia de afecțiune era mai mare decât nevoia de hrană”
, a mai scris Mihaela Bilic.

Cum trece frica de dentist sau ce trebuie să știe cabinetele stomatologice despre ce vor pacienții... ANCA BEJAN, blonda devenită supersexy după ce a topit 60 de kilograme, a dezvăluit DIETA-MINUNE! „E un stil de viață int...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x