Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Raman cu tine

Este sigur să le dăm copiilor ibuprofen?

Este sigur să le dăm copiilor ibuprofen?

Am mărturisit și pe blogul meu că am fost speriată de zvonurile care circulă de câteva luni, privitor la faptul că ibuprofenul ar favoriza lipirea coronavirusului de celulele umane. În plus, există multe păreri contradictorii despre beneficiiile sau contraindicațiile acestui tip de medicament la copii. Astfel că am intervievat medicul pediatru și am postat răspunsurile acestuia pe www.elacraciun.ro, pentru a veni în ajutorul altor părinți care se confruntă cu aceleași dileme.

Cât am stat în casă în perioada izolării am avut niște migrene și amețeli groaznice. La început am zis că o să treacă de la sine, mai ales că tocmai se lansaseră și zvonurile legate de ibuprofen, substanță care există în medicamentele pe care le luam eu de obicei în caz de durere. Am luat legătura cu doamna Dr. Irina Costache, medic specialist pediatru, ca să pot da mai departe informațiile care pe mine m-au liniștit. Am discutat atât despre administrarea medicamentelor, dar și despre siguranța noastră și a copiilor din perioada următoare.

Este dăunător Ibuprofenul în timpul pandemiei?

“Zvonurile au pornit din Franța, undeva la sfârșitul lui martie, pornind de la o observație legată de receptorii enzimei de conversie a angiotensinei prin care virusul se leagă de celulele umane și de aici ideea că medicamentul ar potența această posibilitate a virusului de a se lipi mai bine de celulele umane, mai exact celulele pulmonare.

Organizația Mondială a Sănătății, Agenția Europeană a Medicamentului precum și alte autorități care se ocupă cu reglementarea medicamentelor ca Food and Drug Administration din Statele Unite (acea organizație care are grijă de tot ceea ce trebuie să consumăm noi ca alimente și medicamente) au venit și revenit cu o serie de declarații conform cărora nu ar trebui să trăim cu această teamă pentru că nu este nicio bază științifică care să dea la o parte Ibuprofenul din medicație atunci când este necesar, fie că vorbim despre copii sau despre adulți.

Între timp, la Londra se desfășoară acum un studiu care să arate că acțiunea Ibuprofenului poate fi benefică în tratamentul infecției cu coronavirus. Se studiază posibilitatea ca Ibuprofenul folosit ca antiinflamator, dar și ca antitermic în cazul bolnavilor cu SARS COV-2 să ajute, nu să fie dăunător”, a explicat medicul pediatru în interviul publicat pe www.elacraciun.ro.

Care sunt cazurile în care ar trebui să administrăm Ibuprofen copiilor?

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro