Fie iarna cât de grea, eu am cu ce mă trata! Ceaiul de busuioc, despre care fenicienii spuneau că e o LICOARE MAGICĂ, vindecă răceala!

 

Cunoscut încă de pe vremea fenicienilor, despre ceaiul de busuic se spune că tratează peste 40 de afecţiuni, iar uan dintre ele este răceala! Așadar, îți va fi util să știi că această plantă poate preveni și vindeca chiar și forme agravate ale răcelii, mai ales că iarna și temperaturile scăzute nu dau semne că ne vor ocoli prea curând!

Ceaiul de busuioc era folosit ca leac încă din timpul fenicienilor, despre care ei credeau că e un panaceu, un leac cu proprietăți magice. La noi, dacii au fost primii care au folosit-o, mai ales datorită mirosului irezistibil. Pe lângă ceai, strămoșii noștri îl foloseau drept condiment și pentru mireasma de parfum.

Infuzia se prepară astfel: se toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriță de plantă uscată și mărunțită. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat 15 minute apoi care se strecoară. Ceaiul se bea cald, neîndulcit sau îndulcit cu un vârf de linguriță de miere de albine.

Infuzia din frunze și flori de busuioc se mai recomandă în caz de crampe abdominale, infecții urinare, dureri de cap, laringită, faringită, gripă, vomă și răceală.

Pentru tratarea durerilor în gât, nu se consumă băutură fierbinte deoarece irită și mai tare gâtul și întârzie vindecarea.

Amestecat cu lămâie, ceaiul de busuioc va ține răceala departe de tine!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe