Mâncăm bulion fără roşii. Asta au descoperit comisarii de la Protecţia Consumatorului, în urma mai multor controale. O pastă de tomate ar trebui să conţină cel puţin 24 la sută de substanţă uscată solubilă. Este minimul admis de lege. În realitate însă, producătorii respectă legea doar pe etichetă.
Pasta de tomate nu e nici pe departe ce ar trebui să fie. Iar producătorii nu se sfiesc să scrie asta pe etichetă: Conţinut de roşii 24% - minimul admis de lege. În realitate însă, procentul este şi mai mic.
Adică borcanul de pastă de tomate nu conţine nici măcar un sfert roşii. Este un amestec de coloranţi, conservanţi şi arome care să păcălească ochiul şi să modifice puţin gustul mâncării. Oricât s-ar uita la borcan, la etichetă sau la ingrediente, românii nu ştiu ce cumpără.
Citește mai multe pe observator.tv!