Mujdeiul de usturoi revigorează întreg organismul, dar pentru ca efectul lui să fie unul cu adevărat revoluționar, vă prezentăm o rețetă a renumitului farmacist și fitoterapeut Ovidiu Bojor. Preparatul recomandat de specialist are efect în combaterea și tratarea parazitozelor intestinale, mai ales dacă mujdeiul este consumat de trei ori pe săptămâna.
Mujdeiul trebuie preparat astfel:
- Peste cățeii de la o căpățână de usturoi, se pune o linguriță de sare grunjoasă și o linguriță de miere de albine
- Se freacă bine în piua de lemn sau mojar de ceramică, până se obține o pastă. Se pune apoi o lingură de ulei și se freacă până se obține o emulsie.
- La final se adaugă 1-2 linguri de oțet de mere și se amestecă bine.
Preparat astfel, susține Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar și consumat de către cei care suferă de gastrită, uleiul protejând mucoasa gastrică. De asemenea, a două zi respirația nu mai miroase a usturoi.
Acest preparat este ideal pentru potențarea gustului multor preparate, începând cu preparatele la grătar și până la sosuri, supe și salate.
De asemenea, poate fi un aliat de preț în timpul curelor de slăbire întrucât potențează aromă preparatelor consumate, fără a aduce calorii în plus. Mujdeiul de usturoi are următoarele proprietăți:
CURA VERII! Regimul de slăbit care te scapă de patru kilograme în șase zile! Încearcă dieta mediteraneană!... Studiu. Un tip de ulei te ajută să îți ferești copilul de boli cardiace...