Căutare Live

O femeie paralizata a reusit sa controleze cu puterea mintii un brat robotic

O femeie din Statele Unite care este paralizata de 11 ani a reusit sa miste un brat robotic folosindu-se doar de puterea mintii, relateaza CBS News.

Cathy Hutchinson a ramas paralizata de la gat in jos in urma unui accident vascular cerebral. Nu poate nici sa vorbeasca, dar este perfect constienta.

Medicii au operat-o pentru a-i plasa pe creier un senzor cu 100 de electrozi. Acesta preia semnalele electrice pe care le emite creierul atunci cand se o persoana se gandeste la miscare. Acest senzor a fost conectat printr-un cablu la un computer.

Astfel, Cathy Hutchinson a reusit sa controleze cu puterea mintii un brat robotic atasat la computer. In acest mod a putut pentru prima data in 11 ani sa bea dintr-o sticla fara ajutorul nimanui.

Medicii lucreaza acum la imbunatatirea sistemului prin care poate controla bratul si vor sa elimine cablul prin care este conectat senzorul din creier la computer.

Foto: CBS News

5 modalitati prin care poti bea mai multa apa... Ceaiul verde ajuta la vindecarea arsurilor solare...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri