Antena Căutare

(P) Alegerea unei somiere potrivite îți poate influența confortul din timpul somnului

Îți petreci dormind aproximativ o treime din viață, ceea ce înseamnă că somnul este una dintre cele mai importante funcții ale organismului tău. Prin urmare, merită să fii atent la toate detaliile atunci când alegi somiere, saltele, paturi sau orice alte elemente care își pot aduce contribuția la o odihnă cât mai completă.

Alegerea unei somiere potrivite îți poate influența confortul din timpul somnului

Într-adevăr, un somn bun te ajută în mai multe feluri decât ai crede. De exemplu, reduce considerabil nivelul stresului și te ajută să te trezești cu o stare de spirit mai bună. Are efecte benefice asupra presiunii arteriale și a nivelului de colesterol, factori de risc în cazul mai multor boli.

În timpul somnului sunt produse celule care întăresc imunitatea organismului și permit menținerea unei bune stări generale de sănătate. Pielea arată mai frumos după un somn bun, iar acesta are efecte benefice și asupra unor procese psihice precum memoria sau capacitatea de concentrare.

Avantajele folosirii unei somiere

Un astfel de produs este în mod clar preferabil unei simple plăci din PAL. Printre avantajele evidențiate cel mai frecvent de specialiști se numără următoarele:

• utilizarea unei somiere contribuie decisiv, alături de saltea, la o poziție corectă din punct de vedere anatomic a corpului în timpul somnului;

• crește durata de viață a saltelei;

• umezeala se evaporă mai ușor, cu beneficii importante pentru sistemul respirator al utilizatorului;

• căldura este dispersată într-un mod mai eficient;

• datorită folosirii unei somiere, este asigurată ventilația saltelei. Prin urmare, este eliminat și riscul de apariție și dezvoltare a mucegaiului.

În plus, în funcție de model, pot fi asigurate și alte avantaje. De exemplu, există produse concepute special pentru persoanele supraponderale sau obeze, precum și pentru pacienți care petrec mult timp în pat sau cărora medicii le-au făcut recomandări speciale în ceea ce privește somnul. Utilizarea tehnologiei moderne, precum a unei telecomenzi, sporește de asemenea confortul atât în timpul somnului, cât și dacă stai în pat pentru a citi o carte sau pentru a vedea serialul preferat la televizor.

Modelele cumpărate cel mai frecvent

Printre cele mai apreciate somiere se numără un model realizat din lemn de fag, dotat cu amortizoare, pentru pat dublu. Lamelele sunt fixate cu suporți elastici, fiecare având o mișcare independentă. Duritatea din zona lombară poate fi modificată, datorită sistemului de reglare. Există două zone independente de odihnă, astfel încât mișcările sunt amortizate și nu se transmit de la un partener la celălalt.

Un alt produs, realizat special pentru persoanele supraponderale, se remarcă prin lamelele late, care oferă un plus de rezistență și elasticitatea necesară pentru susținere. În procesul de producție au fost folosite materiale de cea mai bună calitate, iar vopsirea în câmp electrostatic garantează păstrarea culorii pentru mai mult timp.

Un număr mare de utilizatori apreciază și modelul dotat cu un motor și telecomandă, care permite modificarea poziției extrem de ușor și în condiții de siguranță. Partea de la cap se poate ridica cu până la 85 de grade față de sol, ceea ce asigură un plus de confort persoanelor care petrec mult timp în pat.

Alegerea unei somiere poate îmbunătăți în mod semnificativ calitatea somnului tău! Cercetează cu atenție oferta magazinului online Rame-Pat.ro și vei lua, în deplină cunoștință de cauză, cea mai bună decizie!

Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x