Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Specialistii avertizeaza: Gentile supradimensionate ne afecteaza sanatatea!

De fiecare data cand barbatii vad o doamna sau o domnisoara ca poarta o geanta de dimensiunile unei valijoare, se intreaba daca nu cumva cara in poseta - pe langa cele necesare - si o cheie franceza sau un ceas desteptator! Totusi, femeile care sunt fidele acestui trend ar trebui sa stie un lucru: geanta supradimensionata doare.

Fie ca au nevoie sau nu de lucrurile din geanta, femeile prefera sa care cateva kilograme dupa ele. O greutate prea mare insa purtata pe umeri, poate duce la probleme osoase si musculare, localizate la umar si la gat.

Daca cele mai multe femei spun ca poarta kilogramele dupa ele pentru ca au nevoie de una, de alta, unele le poarta pentru ca "asa se poarta". Una dintre cele mai cunoscute doamne este Elena Udrea, care a cheltuit mii de euro pe gentile de firma. Si Victoria Beckham sau Beyonce sunt printre vedetele care prefera gentile mari. Fie ca e vorba de utilitate sau de moda, cert este ca posetele imense ne afecteaza sanatatea. Si in acest caz, cel mai bun remediu este sportul.

In afara sportului, mai exista mici trucuri la care putem apela.

"Sa impartim greutatea, eventual intr-o tinuta sport, un rucsac si se va proportiona cat se poate de egal. O data la ceva timp, sa schimbam pozitia gentii. Sa nu o purtam doar pe o parte", recomanda un antrenor de fitness.

Specialistii le sfatuiesc pe doamnele si pe domnisoarele care nu au timp de sport, sa faca, macar de doua ori pe saptamana, cate 15 minute de exercitii pentru spate.

Recomandari