Căutare Live

S-a descoperit superpastila care va reduce numărul de decese la nivel mondial

Superpastila care poate reduce riscul de accidente vasculare conține de fapt patru pastile într-una singură. Aceasta reduce riscul de atacuri de cord cu o treime, conform unui studiu.

Superpastila care poate reduce riscul de accidente vasculare conține de fapt patru pastile într-una singură. Aceasta reduce riscul de atacuri de cord cu o treime, conform unui studiu.

Polipilula conține aspirină, o statină care scade colesterolul și două pastile care scad tensiunea arterială. Cercetătorii susțin faptul că pastila este necesară în țările sărace, unde medicii au mai puține opțiuni de tratare și vindecare a bolnavilor de inimă.

„Dacă este adoptată pe scară largă, ar putea juca un rol cheie în realizarea obiectivului ambițios al Organizației Națiunilor Unite: reducerea mortalității premature din boli cardiovasculare. Cel puțin o treime până în 2030”, spune expertul.

Bolile cronice și accidentele vasculare reprezintă primele două motive ale decesului la nivel mondial. Acestea ucid peste 15 milioane de oameni pe an.

Studiul a fost publicat în revista The Lancet și a avut un eșantion de 100 de sate din Iran și 6.800 de persoane. Jumătate din persoanele vizate au primit pastila și sfaturi despre cum să își îmbogățească stilul de viață.

„Am furnizat dovezi într-o țară cu venituri în curs de dezvoltare sau cu venituri medii, este o strategie demnă de luat în considerare”, a declarat profesorul Tom Marshall, de la Universitatea din Birmingham.

Conform studiului, pastila a redus semnificativ colestorul, însă a avut doar un efect ușor asupra tensiunii arteriale. Medicamentul a fost administrat persoanelor peste 50 de ani, indiferent dacă au avut probleme cardiace sau nu.

"Având în vedere accesibilitatea polipilului, există un potențial considerabil de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și de a preveni principala cauză de deces din lume", a spus dr. Nizal Sarrafzadegan, de la Universitatea de Științe Medicale din Isfahan, Iran.

Unsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile, înregistrate în acest sezon; două persoane au murit până în prezent... Nu te mai îmbolnăvești de cancer! În câteva secunde elimini orice risc de boală! Ce trebuie să faci...
Parteneri
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x