Antena Căutare

Sângele e roșu, venele sunt albastre. De ce? Misterul acesta ți-a dat bătăi de cap până acum, dar există o explicație extrem de simplă!

Sângele este roșu, orice chirurg îți va spune că și venele sunt roșii. Însă tu le vezi albastre prin piele, iar asta depinde de mai mulți factori.

Sângele este roșu, orice chirurg îți va spune că și venele sunt roșii. Însă tu le vezi albastre prin piele, iar asta depinde de mai mulți factori.

Dacă te-ai întrebat de ce venele tale sunt albastre, atunci când te uiți la ele prin piele, deși știi că ele, de fapt, sunt roșii, acum afli și răspunsul. Depinde de o serie de mai mulți factori, inclusiv de modul în care ochii tăi percep culoarea, de modul în care lumina se comportă când intră în contact cu corpul tău și de proprietățile speciale ale sângelui.

Trucul pe Windows pe care trebuie să-l știi! Așa nu vei mai avea sute de poze care ocupă tot calculatorul!

Distanța de la un capăt la altul al luminii este numită lungime de unda, iar diferitele culori ale luminii au valuri de diferite lungimi. Lumina roșie are o lungime de undă lungă, aproximativ 700 de nanometri, lumina violet are o lungime de undă scurtă, cam 400 de nanometri, iar restul spectrului este împărțit.

Pericolul la care să fii atent ca să nu-ți transformi telefonul într-o “cărămidă”! Hackerii n-au milă și deja sunt mii de victime!

Vedem ceva ca o culoare particulară când lumina acelei culori ne lovește ochii, fie direct dintr-o sursă de lumină, fie reflectată de la o suprafață. Pentru a înțelege culoarea venelor pe care o vedem, trebuie să ne gândim la ceea ce se întâmplă cu diferite lungimi de undă de lumină atunci când acestea lovesc pielea noastră și ce se întâmplă când ajung la venele noastre.

Vezi de ce venele tale sunt albastre, deși sângele are altă culoare!

Doctorul Mihaela Bilic, nutriționistul vedetelor: ”Nu s-a inventat un aliment mai complet și mai echilibrat decât acesta... Telefonul îți dă cancer? Avertismentul care a băgat groaza în lume are secrete de care nu știi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x