Multe gospodine folosesc folia de aluminiu atunci câng gătesc preparate la cuptor. Totuși, se pare că acest obicei nu este unul tocmai bun.
Folia de aluminiu este folosită pentru a găti pește și carne sau pentru a coace legume, fiindcă alimentele se fac mult mai repede și mult mai bine.
Puține gospodine știu însă că oalele și tigăile de aluminiu (apreciate mai ales pentru costul mic) nu sunt indicate pentru sănătate.
Și efectele nocive cresc atunci când sunt preparate mâncăruri acide sau picante!
O cantitate prea mare de aluminiu crește semnificativ riscul de a dezvolta Alzheimer, boli renale sau osoase.
De aceea, specialiștii recomandă gospodinelor să renunțe, pe cât posibil, la utilizarea acestui material.
Atenție, confortul de moment poate fi nociv! Problemele care pot apărea din cauza expunerii la aerul condiționat... Îţi ţii portofelul în buzunarul de la spate? Sănătatea ta are de suferit. Medicii explică de ce...