Căutare Live

Studiu: Acizii grasi Omega 3 nu previn atacurile cerebrale

Acizii grasi Omega 3 nu previn atacurile cerebrale si nici afectiunile cardiace, asa cum se credea pana acum. Cel putin asta arata un studiu publicat in Statele Unite ale Americii.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 70 de mii de oameni. Unii specialisti pun la indoiala insa rezultatele obtinute de cei care au facut aceasta cercetare. Criticii spun ca este imposibil sa controlezi dieta a zeci de mii de oamen si ca rezultatele nu au legatura cu realitatea. Daca datele vor fi confirmate, atunci industria medicala va primi o lovitura puternica, mai ales daca tinem cont de faptul ca doar in SUA, una din trei persoane foloseste suplimentel alimentare cu omega 3.

Beneficiile acizilor grasi omega-3

Omega-3, care se gaseste in uleiul de peste, poate preveni bolile cardiace coronarie, precum si boala Alzheimer si dementa. Mai mult, contribuie si la ameliorarea starilor de hiperactivitate, implicit a deficitului de atentie, precum si la vindecarea depresiei si a altor perturbari comportamentale.

In anii '70, pescarii eschimosi din Groenlanda foloseau omega-3 pentru fata, substanta fiind cunoscuta ca un medicament pentru corp care impiedica pielea sa crape din cauza frigului. Astfel, cercetatorii si-au indreptat atentia catre echimosi, studiile ulterioare aratand ca locuitorii Groenlandei sufereau mai putin decat europenii de boli cardiace, diabet si reumatism. Asa si-au dat seama savantii ca, desi eschimosii consumau alimente grase, precum carnea de foca, somon sau balena, grasimea din alimentatia lor continea o substanta care ii proteja de frig si boli cardiace.

Foto: omega3summit.org

Pot oamenii sa aiba coarne? Cele mai bizare intrebari pe care pacientii le adreseaza medicilor... Sa fii platit cu 35.000 de dolari pentru a manca zilnic hamburgeri si cartofi prajiti? In SUA este posibil!...
Ultimele știri