Pentru a consuma cele 1.000 de miligrame de calciu care se recomanda zilnic, Huffington Post a realizat o selectie a alimentelor care contin acest nutrient si pot fi mancate si de catre vegetarieni.
Portocalele. Desi aceste citrice sunt recunoscute mai ales pentru continutul de vitamina C, au in compozitie si calciu. O portocala din soiul Naval contine 60 de miligrame de calciu.
Migdalele. Printre beneficiile acestora se numara reducerea glicemiei, pierderea kilogramelor in plus, dar si continutul ridicat de calciu. O portie de 28 de grame de migdale are 80 de miligrame de calciu.
Smochinele uscate. Doar doua smochine uscate iti pot oferi 55 de miligrame de calciu. De asemenea, smochinele uscate sunt bogate in fibre si fier.
Fasolea uscata alba. Numai jumatate de cana de boabe de fasole uscata contine 100 de miligrame de calciu.
Foto: tootoo.com
Cafeaua din Romania nu este cancerigena!... Sfecla imbunatateste performantele sportive...