Antena Căutare

Terapia cu masline te mentine tanar

Prin nivelul ridicat de antioxidanti, maslinele protejeaza celulele umane de radicalii liberi, favorizanti ai afectiunilor cardiovasculare, cancerului si ai procesului de imbatranire.

Puterile ascunse ale fructului magic constau in bogatia de vitamine si minerale ale acestuia. In afara unor proteine importante, grasimi specifice si zaharuri, asociate unor vitamine si minerale necesare organismului, in pulpa de maslina se gasesc majoritatea mineralelor utile organismului in cantitati optime: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, cupru, fier, mangan, seleniu.

Farmacia din masline

Raportul optim dintre concentratiile de calciu, magneziu si fier face din maslina un veritabil medicament, atat profilactic, cat si terapeutic, in orice afectiune.

Manganul chiar in cantitati infime in masline, actioneaza direct asupra absorbtiei intestinale de calciu si magneziu, ceea ce scade cu 60% riscul oricarei imbolnaviri din cauze ereditare, inclusiv cancer sau psihoze. Tot manganul favorizeaza absorbtia de sodiu si fier in organism, care regleaza activitatea anumitor tesuturi de origine nervoasa.

Articolul continuă după reclamă

Zincul regasit in masline creeaza o buna functionare a maduvei osoase si diminueaza riscul aparitiei anemiilor.

Fosforul prezent in masline produce reglarea functiilor anumitor tipuri de limfocite, cu rol de aparare a organismului. De asemenea, creste potentialul zonelor numite subconstiente ale sistemului nervos central.

Recomandari profilactice si terapeutice

- Probleme renale incipiente, dureri de rinichi sau dificultati de urinare

- Bolnavilor de ulcer pe fond nervos, li se recomada doua-trei linguri de ulei de masline inainte de culcare. Reteta este eficienta si pentru cei care sufera de insomnii pe fond depresiv.

- Simptomele unor boli hepatice, manifestate prin dureri de ficat, greata, tulburari digestive, intoleranta la consum de grasimi

- Indigestii asociate starilor de greata sau voma

- Slabiciune fizica, lipsa de putere, dar si psihica, incapacitate de concentrare, somnolenta pe timp de zi

- Aparitia starilor de lesin (caderi in stare de semi-constienta) si chiar prabusiri, cauzate de moliciunea membrelor

Terapia cu masline

Micul dejun: Sunt indicate maslinele verzi, mai putin sarate, indiferent de preferintele tale. Nu se consuma mai mult de 100-150 g de masline. Maslinele, chiar in cantitati mici, nu trebuie sa lipseasca din micul tau dejun. Inainte de micul dejun se recomanda o lingura cu ulei de masline.

Pranzul: Cei care nu au probleme cu sistemul cardiorespirator pot consuma cam 70-100 g masline, ca „aperitiv, pe stomacul gol, fara a servi inainte bauturi alcoolice distilate, vinuri sau alte mancaruri cu masline. Dupa pranz nu se mai pot manca masline timp de cel putin 5 ore.

Cina: La cina se recomanda sucurile bogate in citrice care sa completeze dieta cu masline. Prezenta vitamina C favorizeaza binefacerile maslinelor. Nu consuma mai mult de 70 g de masline. Dupa o cina nu foarte bogata in masline este nevoie de o relaxare musculara de 10-15 minute si de un consum mare de lichide nealcoolizate, necarbonatate.

Precautii

- Cine sufera de probleme cardiace, acute sau cronice, trebuie sa evite consumul de masline

- Sodiul din masline poate genera stari de agitatie si chiar stari maniacale cu manifestari agresive

- Nu se recomanda masline persoanelor care au atac de panica, palpitatii sau transpiratii

- Consumul excesiv poate provoca infarct la anumite persoane, excesiv de emotive

- Este contraindicat consumul zilnic sau excesiv al fructului sarat celor care au in familie persoane cu predispozitie spre schizofrenie

Uleiul de masline, o sursa de sanatate

Acizii Omega-6 si Omega-3 prezenti in uleiul de masline in proportie optima, contribuie la reducerea afectiunilor cardiovasculare. Cei pasionati de gatit pot folosi uleiul de masline cu incredere, intrucat vitaminele A, D, E si K, regasite din abundenta nu degenereaza in procesul de gatire.

Citeste si Revista Felicia!

FOTO: hepta.ro

7 lucruri pe care nu le stiai despre diabet... Afla ce spune despre tine pozitia in care dormi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x